Teatrul Mic deschide o sala noua in Centrul Vechi
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-mic-deschide-o-sala-noua-in-centrul-vechi/

La o lună de la deschiderea stagiunii 2018 – 2019 în Sala Atelier (Str. Constantin Mille, Nr. 16), Teatrul Mic invită spectatorii într-o nouă sală de spectacole, Sala Studio, situată în spaţiul efervescent al Centrului Vechi.

Un articol de Petre Ivan|13 octombrie 2018

Aici, în ultimele două weekend-uri ale lunii octombrie, vor avea loc avanpremierele spectacolelor „Romeo și Julieta” de William Shakespeare, regia Liliana Pană (20 și 28 octombrie) și „Scrisori de pe front” (docu-teatru), regia Vlad Massaci (21 octombrie).

Alături de cele două producții ale Teatrului Mic, va fi programat și spectacolul de succes „Aglaja”, după Aglaja Veteranyi, regia și coregrafia Ștefan Lupu (27 octombrie), care va intra în repertoriul Teatrului Mic.

O clădire de secol XIX, recent renovată, cu o istorie impresionantă de peste 150 de ani, va găzdui pe Strada Gabroveni, numărul 57, sala de spectacole.

Scrisori de pe front

La etaj va funcționa o sală de expoziții, în care începând cu luna noiembrie va avea loc vernisajul expoziției documentare „Gabroveni 57 – Istoria unei Case”, curatoriate de Irina Tapalagă. Expoziția va include un colaj de fotografii și obiecte reprezentative aparținând familiei Juvara, proprietară a clădirii.

Biletele se găsesc online pe site-ul Teatrului Mic, pe platforma Bilet.ro și la Casele de Bilete, deschise de miercuri până duminică, în intervalul orar 11:00 – 19:00.

În cazul în care sunt programate spectacole în zilele de marți, Casele de Bilete funcționează după programul normal.

Casă de Bilete Sala Atelier:
Adresă: Str. Constantin Mille, Nr. 16
Telefon: 021 314 70 81

Casă de Bilete Sala Studio:
Adresă: Str. Gabroveni, Nr. 57
Telefon: 031 069 95 91

Foto: Teatrul Mic – facebook

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!