Teatrul Mic, la Edinburgh Fringe cu “39 de trepte”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-mic-la-edinburgh-fringe-cu-39-de-trepte/

Spectacolul Teatrului Mic – “39 de trepte” -, regizat de Gabriela Dumitru după filmul omonim de John Buchan şi Alfred Hitchcock, va fi prezentat, între 6 şi 17 august, în 12 reprezentaţii, la New Town Theatre, în cadrul celui mai amplu festival de teatru din lume – Edinburgh Fringe.

Un articol de Petre Ivan|28 Iulie 2015

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ștefan Lupu, Andreea Grămoșteanu, Bogdan Talașman, Viorel Cojanu și Claudia Prec.

Spectacolul va fi jucat în limba română, cu supratitrare în limba engleză.

Cu o tradiție începută în 1947, Edinburgh Festival Fringe este unul dintre cele mai impresionante festivaluri de teatru din lume.

În fiecare an, în luna august, capitala Scoției reunește mii de spectacole în sute de spații de joc, de la teatru la dans, circ, operă, musical, cabaret, teatru de stradă, expoziții, happeninguri.

Anul trecut, în cele patru săptămâni de festival, au avut loc nu mai puțin de 49.497 de reprezentații ale celor 3.193 de spectacole prezentate de artiști de pe toate continentele, se arată în comunicatul citat.

Foto: Teatrul Mic, 39 de trepte – facebook

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

19
/02
/19

Se joacă la Green Hours spectacolul „Această Sonia” – un one-woman show cu Letiția Vlădescu, scris și regizat de Lia Bugnar.

18
/02
/19

Unul dintre cei mai mari dirijori români, CRISTIAN MANDEAL – care se bucură de peste 45 de ani de activitate, în care a dirijat sute de concerte pe 4 continente, în 35 de ţări – și tânărul violoncelist român ȘTEFAN CAZACU (25 de ani), care cântă pe un violoncel creat în urmă cu 101 ani, la Torino (Italia), de către lutierul Georg Ullman – își dau întâlnire pe scena Sălii Radio, într-un concert extraordinar prezentat vineri, 22 februarie (19.00), alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

Page 1 of 77712345...102030...Last »