Teatrul Mic și noile rezoluții ale anului 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-mic-si-noile-rezolutii-ale-anului-2020/

Teatrul Mic începe noul an alături de ARCUB, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Centrul Cultural Ion Manu Otopeni, în cadrul unor parteneriate culturale menite să susţină activitatea teatrului, găzduind o parte dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul curent.

Un articol de Liliana Matei|16 ianuarie 2020

Reamintim situația dificilă în care se află Teatrul Mic, încă din anul 2017, din cauza încadrării în clasa I de risc seismic, conform legislației în vigoare, ce a dus la închiderea sălii Mari a Teatrului și a sălii Teatrului Foarte Mic. În ciuda acestui fapt, spectacolele s-au jucat fără întrerupere în cele 2 săli de tip studio- Sala Atelier și Sala Studio, inaugurată în anul 2018, precum și în sălile teatrelor partenere. În acest context nefericit, la finalul anului trecut s-a decis mutarea întregului personal administrativ și artistic în sediul aflat pe strada Gabroveni al sălii Studio, și mai ales găsirea de soluții pentru a juca și pe alte scene deja consacrate.

Prima dintre premierele anului 2020, spectacolul Vinovat. Nevinovat. de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu, va avea loc în zilele de 21, 22 februarie, ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural al Municipiului București – ARCUB. Spectacolul aduce în prim plan ideea de asumare a deciziilor și a responsabilităților cu care ne confruntăm, în contextul politic, social și cultural actual, marcat de incoerență. Conduși de prejudecăți și sentimente personale, uneori contradictorii, cu greu ne putem obiectiva și lua atitudine pentru a discerne între bine și rău. În ce măsură și când anume începem să fim vinovați/ nevinovați în raport cu celălalt? Este una dintre interogațiile pe care viitoarea producție a Teatrului Mic le lansează publicului spectator.

Primele spectacole găzduite de Teatrul de Comedie, începând de luna aceasta, sunt Angajat la doi patroni de Richard Bean, după Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni, regia Vlad Corbeanu și …Escu de Tudor Mușatescu, regia Doru Ana, programate în zilele de 14, respectiv 21 ianuarie, ora 19:00, la sala Radu Beligan. La Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”, este programat în data de 30 ianuarie, ora 19:00, spectacolul Ținutul din miezul verii de Tracy Letts, regia Vlad Massaci.

Detalii și bilete pe www.teatrulmic.ro, pe platforma bilet.ro, pe pagina de Facebook @teatrulmic.sifoartemic și la casele de bilete ale Teatrului Mic (Str. Constantin Mille, nr. 16 și Str. Gabroveni, nr. 57).

VINOVAT. NEVINOVAT.

un spectacol de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu

Distribuția:

Profesorul: Tudor Aaron Istodor / Vlad Corbeanu

Muncitorul: Toma Cuzin / Marin Grigore

Patroana: Dana Dembinski Medeleanu / Mihaela Rădescu

Inginerul: Vlad Logigan

Medicul: Alexandru Voicu / Andrei Seuşan

Antreprenorul: Andrei Seușan / Viorel Cojanu

Actorul: Vlad Corbeanu / Bogdan Talaşman

Educatoarea: Valentina Popa / Gabriela Iacob

Vedeta TV: Manuela Hărăbor / Ruxandra Enescu

Poștașul: Vitalie Bantaș

Taximetristul: Doru Ana / Ovidiu Niculescu

Arhitecta: Irina Velcescu / Ilinca Manolache

Aprodul: Petre Moraru / Viorel Cojanu

Regia artistică: Gelu Colceag

Asistent regie: Vlad Corbeanu

Scenografie: Ioana Pascha

Producător delegat: Alois Chiriță

Durata: 2 ore

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.