Teatrul Național din Cluj-Napoca difuzează gratuit online cele mai bune spectacole din repertoriu
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-na%c8%9bional-din-cluj-napoca-difuzeaz%c4%83-gratuit-online-cele-mai-bune-spectacole-din-repertoriu/

Teatrul Naţional din Cluj-Napoca va difuza online, pe site-ul instituţiei, o selecţie dintre cele mai apreciate producţii ale sale. Difuzarea reprezentaţiilor va coincide cu serile tradiţionale de spectacol pe scena mare a teatrului: în fiecare seară de marţi, joi, sâmbătă şi duminică un spectacol va putea fi urmărit online pe website-ul teatrului. Spectacolul va începe la ora 19:00 şi va fi disponibil spre vizionare timp de 23 de ore.

Un articol de Petre Ivan|22 martie 2020

Programul de reprezentații online debutează sâmbătă, 21 martie 2020, cu CHIRITZA ÎN CONCERT, un spectacol-concert de Ada Milea, care colorează în tonuri contemporane și reinventează muzical textele clasice ale lui Vasile Alecsandri și Matei Millo. Extrem de îndrăgit de publicul din Cluj-Napoca și primit cu entuziasm la festivalurile din țară, CHIRITZA ÎN CONCERT este nominalizat anul acesta, în cadrul Galei UNITER, la Premiul pentru cel mai bun spectacol și Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, minunata Anca Hanu în rolul Chiritzei Bârzoi.

Această inițiativă în premieră vine în prelungirea misiunii Teatrului Național din Cluj-Napoca, de susținere și dezvoltare a comunității clujene, și a comunității iubitorilor de teatru în general. Este felul nostru de a oferi bucurie și susținere în aceste momente dificile pe care le traversăm.

Programul complet al spectacolelor care vor fi difuzate online în luna martie:
Sâmbătă, 21 martie 2020: CHIRITZA ÎN CONCERT

Spectacol-concert de Ada Milea, bazat pe textele lui Vasile Alecsandri și Matei Millo.

Click pe butonul play pentru a viziona spectacolul

Duminică, 22 martie 2020: FLORENȚA SUNT EU

Spectacol în regia lui Alexandru Dabija, texte de Gellu Naum și Jules Perahim.

Marți, 24 martie 2020: INSULA

Spectacol-concert de Ada Milea, după Gellu Naum.

Joi, 26 martie 2020: OST (Organic Sound Twist)

Spectacol de teatru-dans, concept de Andrea Gavriliu.

Sâmbătă, 28 martie, 2020: SINGUR PRINTRE MÂRLANI

Spectacol de teatru-dans în regia Andreei Gavriliu, după Florin Bican.

Duminică, 29 martie 2020: ŠVEJK IN CONCERT

Spectacol-concert de Ada Milea, după Peripețiile Bravului Soldat Švejk de Jaroslav Hašek.

Marți, 31 martie 2020: UBU ÎN CONCERT

Spectacol-concert de Ada Milea, după Alfred Jarry și Tompa Gábor

Înregistrările spectacolelor vor putea fi vizionate timp de 23 de ore, începând cu ora 19:00, timp în care butonul WATCH NOW va fi vizibil în partea de sus a website-ului, lângă butonul de căutare. 

Foto sus din Chiritza în concert – Nicu Cherciu

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!