Teatrul Național Iași reprezintă România la Festivalul Internațional de Teatru TRANS/MISSIONS – EAST OF ART din Polonia
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-national-iasi-reprezinta-romania-la-festivalul-international-de-teatru-trans-missions-east-of-art-din-polonia/

Teatrul Naţional Iaşi este invitat la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional TRANS/MISSIONS – EAST OF ART, organizat de Teatrul „Wanda Siemaszkowa” din Rzeszów, Polonia, în perioada 27-30 august.

Un articol de Liliana Matei|26 august 2020

Spectacolul selecționat pentru a participa la acest eveniment internațional este „Când fericirea se află în trecut” de Furio Bordon, în regia lui Radu Ghilaș. Reprezentația va avea loc pe 30 august.

Producția a avut premiera în februarie 2020 și a omagiat cariera de 50 de ani în teatru a actorului Emil Coşeru, societar al Naţionalului ieşean. Alături de el, în distribuţie, spectatorii îi vor vedea pe actriţa Doina Deleanu, de asemenea societar, şi pe Dumitru Georgescu.

Din echipa proiectului, alături de regizorul Radu Ghilaș, fac parte Sebastian Raţiu – scenografie şi light design, Andrei Cozlac – video design, Dragoş Cohal – sound design, Lorette Enache – mişcare scenică. Traducerea textului îi aparţine Danei Coşeru.

Tot în cadrul festivalului, Naționalul ieșean va oferi publicului expoziția de fotografie  „Teatrul Național Iași, cel mai vechi teatru din țară, cel mai nou complex teatral” și spectacolul „România, sunet și culoare”, susținut de cunoscuta soprană Diana Bucur, alături de Ioan Ursulescu (vioară) și pictorul Sebastian Rațiu.

Alături de Teatrul Național Iași, unic reprezentant al României, la acest eveniment participă importante instituții teatrale din țările Europei de Est.

Festivalul TRANS/MISSIONS – EAST OF ART se desfășoară în perioada 27-30 august, în capitala regiunii Podkarpackie, Rzeszów.

Foto: Odin Moise

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

22
/10
/20

Asociația Culturală Control N a lansat în această săptămână prima ediție a programului educațional De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu) – ateliere de autocunoaștere prin scris, care se va desfășura în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, în varianta online, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.

19
/10
/20

Teatrul Național Iași anunță cea dintâi premieră a stagiunii, care va avea loc pe scena Sălii Mari: „Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, în regia lui Claudiu Goga, un eveniment care marchează 160 de ani de la nașterea dramaturgului rus, programat în două părți: prima parte vineri, pe 23 octombrie, cea de-a doua parte sâmbătă, pe 24 octombrie, ambele cu începere de la ora 19:00.

Pagina 1 din 92412345...102030...Ultima »