TEATRUL NAŢIONAL pentru COPII – ABRACADABRA împlineşte 18 ani. Povestea, continuă…
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-national-pentru-copii-abracadabra-implineste-18-ani-povestea-continua/

A fost odată ca niciodată…, aşa încep toate poveştile. Într-o zi de primăvară, mai exact în Ziua florilor, a Sărbătorii de „Florii”, a apărut un nou loc de joacă pentru cei mici, Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA. TEATRUL NAŢIONAL pentru COPII – ABRACADABRA împlineşte 18 ani. Povestea, continuă…

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2019

Găzduit în sălile frumoase ale Teatrului Naţional din Bucureşti, duminică de duminică copiii erau invitaţi să urce pe scenă şi să devină eroii din poveşti. Autorul acestui joc de-a teatrul era Magicianul Poveştilor, cel care, timp de10 ani, intrase … în televizoarele din casele Românilor.

Magia poveştilor era adusă pe scena teatrului iar copiii îşi puteau continua joaca, ei erau actorii-jucători care interpretau personajele poveştilor. Un concept interesant apărut în lumea teatrală prin asocierea dintre Teatrul Naţional din Bucureşti şi Fundaţia Abracadabra.

Magicianul Poveştilor împreună cu asistenţii săi reuşeau ca în fiecare duminică să pună în scenă poveşti ştiute sau necitite încă, pentru copii mici dar şi pentru copii mari şi astfel spectacolul devenea o sărbătoare a întregii familii.

Au trecut 18 ani de la începutul poveştii. Am schimbat sălile. S-a schimbat şi faţa clădirii, dar şi interiorul TNB. Pe scenele teatrului au trecut mii de spectatori-actori. Vă mulţumim din suflet pentru că datorită vouă, dragi copii mari şi mici, acest proiect există!

Pentru a sărbători acest „majorat” v-am pregătit două spectacole (în 14 aprilie şi 21 aprilie) – magice – legate de Poveştile şi Sărbătorile Românilor.

Dacă aţi fost spectatori în acest proiect, „ Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA” şi dacă v-a plăcut, vă rog să ne daţi un semn, pentru că Povestea …continuă…

Vă mulţumim şi vă iubim, să aveţi „Sărbători Frumoase”!

Magi si echipa sa

P.S.

Ne găsiţi şi online, pe Facebook, cu paginile: „Eu pot, eu sunt Magician” şi „Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra”.

Foto: ABRACADABRA – facebook

19
/06
/14

În zilele noastre în care rețele sociale dezvăluie pas cu pas fiecare amănunt din viața unui om, ne-a mai rămas un singur loc în care putem fi surprinși sau uimiți de oameni – sala de teatru. 

19
/06
/14

„A face (cuiva) capul calendar” este o expresie folosită adesea când ne întâlnim cu cineva care vorbește prea mult. De asemenea, este utilizată atunci când vrem să transmitem mesajul că suntem copleșiți de prea multe informații. Dar de ce „calendar”, și nu „almanah” sau „revistă”?

18
/06
/14

Se joacă pe scena Naționalului din București “Anonimul venețian”, spectacol-studiu coordonat de însuși Ion Caramitru. Doar doi actori – Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu, o splendidă ilustrație muzicală (de Vasile Manta) și, mai ales, indimenticabilul text al lui Giuseppe Berto (vă este cunoscut, poate, pentru “Il male oscuro”).

18
/06
/14

Într-o după-amiază de iunie am participat la repetițiile spectacolului „Distopie. Shakespeare. Remix“, care deschide proiectul numit Noua Generație de creatori – 9G, care se va desfășura la Sala Mică a Teatrului Național București, în datele de 20, 21 și 22 iunie, la ora 20.00.

18
/06
/14

Filmul My Name is Salt (Elveția / India 2013), povestea a mii de familii din India care trăiesc din sarea pe care o colectează în deșert, este câștigătorul Marelui Premiu al ediției a treia de Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni.

17
/06
/14

Marele regizor polonez Krzysztof Zanussi afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis realizat la TIFF, că nu există decât un pas între succes și eșec, că premiile sunt folositoare, că a făcut compromisuri în timpul comunismului, că tinerii își vând astăzi prea ușor libertatea și că ceea ce contează este să te comporți decent în viață.

17
/06
/14

Festivalul Naţional de Teatru (25 octombrie – 2 noiembrie 2014) organizează în zilele de 18 şi 19 iulie a.c., la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala mică, o audiţie în vederea selecţiei pentru un workshop condus de Răzvan Mazilu - unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi dansatori şi coregrafi.

17
/06
/14

În perioada 16-22 iunie are loc a doua ediție a Festivalului de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, eveniment cultural ce reunește 44 de producții teatrale radiofonice din 21 de țări participante. Audițiile spectacolelor au accesul gratuit și se desfășoară la Grand Hotel Continental, Calea Victoriei nr 56. Despre conceptul festivalului ne vorbeşte Attila Vizauer (regizor), directorul Departamentului de teatru și divertisment al Societății Române de Radiodifuziune.

16
/06
/14

Vineri, 20 iunie (19.00), la Sala Radio, veţi avea plăcerea de a asculta, în interpretarea ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO, una dintre simfoniile care au născut cele mai multe dezbateri ideologice: Simfonia a VII-a în do major – Leningrad, creaţie a compozitorului rus Dmitri Şostakovici.