Teatrul Nottara din Capitală organizează Fest(In) pe Bulevard, între 12 şi 19 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-nottara-din-capitala-organizeaza-festin-pe-bulevard-intre-12-si-19-octombrie/

Teatrul Nottara din Bucureşti organizează, între 12 şi 19 octombrie, Fest(In) pe Bulevard, un eveniment care îşi doreşte să revitalizeze comedia bulevardieră.

Un articol de Andrada Văsii|11 iulie 2013

Teatrul Nottara din Bucureşti organizează, între 12 şi 19 octombrie, Fest(In) pe Bulevard, un eveniment care îşi doreşte să revitalizeze comedia bulevardieră.

Festivalul va avea două secţiuni: „Bulevardul Comediei”, care se va desfăşura la Sala „Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara, şi secţiunea oficială, care se va desfăşura la Sala Studio „George Constantin”, sub numele „Criză teribilă, monşer!”, au declarat, miercuri, reprezentanţi ai instituţiei de spectacole, într-o conferinţă de presă.

Un bulevard cu teatru

În ceea ce priveşte secţiunea „Bulevardul Comediei”, instituţiile invitate la eveniment sunt Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, cu „Leonida Gem Session”, o adaptare „în cădere liberă” după I.L. Caragiale, semnată de Tompa Gabor şi Andras Visky, şi Centrul Cultural UNESCO „Nicolae Bălcescu”, cu spectacolul „Familia Tot” (foto sus), de Orkeny Istvan, pus în scenă de Victor Ioan Frunză, notează Mediafax.

Diferite tipuri de criză

Secţiunea oficială va găzdui spectacole pe tema crizei de toate genurile – criza economică, criza relaţiilor, criza identitară etc. În cadrul secţiunii dedicate crizei vor intra în competiţie următoarele spectacole: „Povestea zăpezii negre”, de Jean-Yves Picq (Cie Scene en Vie, Grenoble, Franţa), „Woyzeck”, de Georg Buchner (Pygmalion Theater, Viena, Austria), „Băutorul de rouă”, de Sanja Domazet (Teatrul Naţional Sterija din Vârşeţ, Serbia), „Liselotte şi luna mai”, de Pozsgai Zsolt (Teatrul Dramatic şi de Păpuşi Vraţa, Bulgaria), „Candid” (Teatrul Ţăndărică din Bucureşti) şi o premieră a Teatrului Nottara, „Matrimoniale”, în regia Dianei Lupescu, după un text de Lia Bugnar.

Săptămâna de festival va mai include dezbateri pe tema crizei, spectacole-lectură, colocvii şi lansări de carte.

Foto credit: Centrul Cultural UNESCO „Nicolae Bălcescu”, spectacolul „Familia Tot”

30
/07
/14

O echipă de cercetători de la Universitatea “Babeş-Bolyai” şi de la Universitatea din Islanda a lansat, marţi, la Cluj-Napoca, un proiect unic în România, în cadrul căruia va fi reconstituită istoria orală a populaţiei rome, finanţarea, în valoare de 750.000 de euro, fiind din fonduri norvegiene.

30
/07
/14

Actriţa Maria Dinulescu a declarat, marţi, la un eveniment organizat la Institutul Cultural Român, că nu şi-a dorit succes şi nu-l doreşte în continuare şi a afirmat că, dacă primeşte o audiţie şi trebuie să lucreze la ea, este ,,cea mai fericită", precizând că trăieşte ,,visul ei american".

30
/07
/14

Cine este agramat? Un om care face erori elementare de limbă. Este des întâlnită greșeala prin care în locul lui „agramat” este folosit termenul „anagramat”, adică participiul trecut al verbului „a anagrama”. Ce înseamnă „a anagrama”? A modifica ordinea literelor unui cuvânt pentru a obține un alt cuvânt.

29
/07
/14

CRONICĂ DE CARTE. Recent apărut la editura IBU Publishing, volumul „Un studiu al cinematografiei germane”, de Maggie Hoffgen, este o foarte utilă și la îndemână introducere în istoria și variațiile estetice și tematice ale uneia din cele mai spectaculoase și instabile cinematografii, din păcate puțin cunoscută de publicul larg din România.

29
/07
/14

Rezultatele audiţiei pentru workshopul ce are ca temă Musicalul, workshop condus de Răzvan Mazilu în cadrul FNT 2014, au fost anunțate astăzi.

29
/07
/14

 Evenimentul „Cinema în aer liber” se va desfăşura timp de şase săptămâni în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor (acces din str. Baba Novac), unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.