Teatrul Nottara participă pentru prima dată la Noaptea Muzeelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-nottara-participa-pentru-prima-data-la-noaptea-muzeelor/

Teatrul Nottara va participa anul acesta pentru prima dată la Noaptea Muzeelor, eveniment cultural ajuns la cea de 13-a ediţie, ce va avea loc pe 13 mai 2023. Cei care aleg să viziteze teatrul de pe Bd. Magheru sâmbătă noaptea vor avea parte de tururi ghidate, un spectacol de teatru şi un concert, toate cu intrare gratuită.

Un articol de Petre Ivan|10 mai 2023

De la ora 20:00, vor începe tururile ghidate în expoziția multimedia „Origini/Repere – o călătorie în istoria Teatrului Nottara”, un proiect inedit în spațiul teatral românesc, care documentează perioada 1942-1983. Participanții vor avea ocazia să viziteze și o parte din culisele teatrului și să întâlnească actori din trupa teatrului, prezenți special pentru a le împărtăși din bogata istorie a Teatrului Nottara.

Această incursiune în trecut va fi urmată de un spectacol din repertoriul teatrului. La miezul nopții, la Sala „Horia Lovinescu” se vor auzi ritmurile trepidante ale poveștii muzicale concepute de Cristina Juncu pornind de la lumea nebunească a personajelor caragialești, în spectacolul Oglinda neagră. În distribuție îi regăsim pe Rareș Andrici, Mihaela Subțirică, Vlad Bălan, Cristina Juncu, Crenguța Hariton.

După ce se vor despărți de Lache, Mache, Dl. Goe și alții asemenea, spectatorii nocturni vor avea parte, de la ora 01:00, de un concert susținut de trupa Midpoint, formată din Victor Diaconu (voce și chitară), Cătălin Manea (chitară bas) și Alexandros Raptis (percuție), vor oferi un mix de sounduri, de la rock alternativ până la inflexiuni de jazz.

Participarea la evenimente este gratuită, în limita locurilor disponibile și în baza unei înscrieri prealabile. Formularele de înscriere și detalii suplimentare se găsesc online.

Foto: ARCUB

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?