Teatrul Nottara promovează dramaturgia română contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-nottara-promoveaza-dramaturgia-romana-contemporana/

Teatrul Nottara a organizat, simultan, două evenimente prin care a promovat autorii români contemporani, atât din tânăra generaţie, cât şi din generaţia confirmată înainte de ’89.

Un articol de Petre Ivan|29 martie 2016

Publicul a avut de ales între premiera spectacolului „Efecte colaterale” de Alexandru Popa, regia: Vlad Zamfirescu, găzduită de Teatrul Bulandra, şi reprezentaţia avută cu „Aprilie, dimineaţa” de Mihai Ispirescu, regia: Diana Lupescu, la Palatul Cotroceni.

Nu a fost o alegere uşoară, mai ales că ambele spectacole au avut loc în prezenţa autorilor, iar sălile au fosTeatrul Nottara t pline.

„Aprilie, dimineaţa” a fost cel de-al doilea spectacol susţinut de Teatrul Nottara pe scena sălii de spectacole a Palatului Cotroceni şi primul la care s-au pus în vânzare bilete.

Seara a fost deschisă de Marinela Ţepuş, managerul Teatrul Nottara, care a mulţumit Instituției Prezidenţiale pentru găzduire, şi de Consilierul Prezidenţial Sergiu Radu, care Teatrul Nottara a subliniat faptul că susţinerea Teatrului Nottara în această perioadă reprezintă o prioritate pentru instituţia pe care o reprezintă.

Cel de-al doilea eveniment al serii, premiera spectacolului „Efecte colaterale”, a adus pe aceeaşi scenă mari nume din trei generaţii din actori.

Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Sălăgean, Luminiţa Erga, Diana Roman, Ioana Calotă  au interpretat cu mult talent rolurile din Efecte colaterale.

Foto: Teatrul Nottara, „Efecte colaterale” „Aprilie, dimineaţa”  – Maria Stefanescu, Ciprian Duica

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.