Teatrul Nottara promovează dramaturgia română contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-nottara-promoveaza-dramaturgia-romana-contemporana/

Teatrul Nottara a organizat, simultan, două evenimente prin care a promovat autorii români contemporani, atât din tânăra generaţie, cât şi din generaţia confirmată înainte de ’89.

Un articol de Petre Ivan|29 martie 2016

Publicul a avut de ales între premiera spectacolului „Efecte colaterale” de Alexandru Popa, regia: Vlad Zamfirescu, găzduită de Teatrul Bulandra, şi reprezentaţia avută cu „Aprilie, dimineaţa” de Mihai Ispirescu, regia: Diana Lupescu, la Palatul Cotroceni.

Nu a fost o alegere uşoară, mai ales că ambele spectacole au avut loc în prezenţa autorilor, iar sălile au fosTeatrul Nottara t pline.

„Aprilie, dimineaţa” a fost cel de-al doilea spectacol susţinut de Teatrul Nottara pe scena sălii de spectacole a Palatului Cotroceni şi primul la care s-au pus în vânzare bilete.

Seara a fost deschisă de Marinela Ţepuş, managerul Teatrul Nottara, care a mulţumit Instituției Prezidenţiale pentru găzduire, şi de Consilierul Prezidenţial Sergiu Radu, care Teatrul Nottara a subliniat faptul că susţinerea Teatrului Nottara în această perioadă reprezintă o prioritate pentru instituţia pe care o reprezintă.

Cel de-al doilea eveniment al serii, premiera spectacolului „Efecte colaterale”, a adus pe aceeaşi scenă mari nume din trei generaţii din actori.

Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Sălăgean, Luminiţa Erga, Diana Roman, Ioana Calotă  au interpretat cu mult talent rolurile din Efecte colaterale.

Foto: Teatrul Nottara, „Efecte colaterale” „Aprilie, dimineaţa”  – Maria Stefanescu, Ciprian Duica

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.