Teatrul Nottara se va muta temporar la ARCUB și va juca la Cotroceni o dată pe lună
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-nottara-se-va-muta-temporar-la-arcub-si-va-juca-la-cotroceni-o-data-pe-luna/

Pe 5 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc prima reprezentaţie susţinută de Teatrul Nottara în Sala de spectacole a Palatului Cotroceni. Această reprezenţie va avea loc sub sloganul „Teatrul Nottara şi invitaţii săi”, adică spectatori vor fi angajaţii teatrului şi cei care ne-au fost alături în această tumultoasă, precum şi invitaţii Preşedinţiei.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2015

Din cauza răgazului scurt nu se pot întreprinde toate diligențele pentru vânzarea de bilete, deoarece accesul în sală se realizează în baza unui protocol special de securitate, iar timpul rămas este prea scurt pentru a îndeplini toate cerințele prevăzute în mod legal. Sigur, următorul spectacol va fi dedicat publicului.

„Invitaţia Preşedintelui României, dl. Klaus Iohannis, de a juca la Palatul Cotroceni, ne onorează. Vom avea spectacole acolo o dată pe lună. Pentru că plecăm dintr-un spaţiu cu două săli, unde aveam în medie 10 spectacole pe săptămână, un repertoriu de 33 de titluri şi trei producţii aflate în repetiţii, avem nevoie de un spaţiu permanent. Din acest motiv, am continuat să căutăm o sală adecvată pentru a ne continua activitatea. În acest sens, am avut astăzi o întâlnire la Primărie, în urma căreia am primit asigurarea că ne vom muta la sediul ARCUB, situat pe strada Batiștei.”, a declarat directorul Teatrului Nottara, Marinela Țepuș.

Joia viitoare, pe 3 decembrie, la ora 14:00 va avea loc o întrunire între reprezentanții Teatrului Nottara, reprezentanții ARCUB şi Comisia de Cultură a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru a stabili detaliile tehnice și administrative ale viitoarei mutări în acest sediu provizoriu. Nu dorim să îi cotropim pe colegii noştri de la ARCUB, dorim să avem un spaţiu adecvat, în preajma Bulevardului Magheru, astfel încât să nu ne pierdem identitatea şi 70 de ani de istorie, dintre care 55 în sediul de pe Magheru. – Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara

Foto: Teatrul Nottara – facebook

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.