Teatrul Nottara şi Teatrul Foarte Mic, închise temporar
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-nottara-si-teatrul-foarte-mic-inchise-temporar/

Teatrul Foarte Mic îşi întrerupe activitatea de spectacole începând de astăzi, 24 noiembrie. La rândul său, Teatrul Nottara şi-a suspendat toate spectacolele de la sediul din bulevardul Magheru. Ambele decizii au venit ca urmare a legii promulgate recent prin care este interzisă orice activitate în clădiri cu risc seismic ridicat.

Un articol de Petre Ivan|24 Noiembrie 2015

Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 18 noiembrie legea prin care în spațiile în care se desfășoară activități care presupun aglomerări de persoane, precum sălile de spectacol sau de expoziții, și în care se realizează lucrări de intervenție pentru creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice se interzic organizarea și desfășurarea de manifestări.

Ca urmare a acestei legi, “Teatrul nu s-a închis, am suspendat activitatea, adică nu mai jucăm. În rest activitatea noastră administrativă continuă. Teatrul Nottara Conform legii, care nu are un termen pus în ea, asta presupune, din punct de vedere juridic, că are aplicabilitate imediată. Așa că noi ne-am supus legii, dar facem demersuri pentru a exista în continuare și vom exista, sunt sigură”, a declarat managerul instituției, criticul Marinela Țepuș.

Pentru cei care și-au achiziționat din timp bilete pentru spectacolele Teatrului Nottara, acestea vor putea fi returnate și banii recuperați de la Agenția de Bilete a instituției, din bulevardul Magheru.

Managerul Teatrului Mic, Mihai Dinvale, a afirmat că “a pus în aplicare cerința legii”, prin care este stipulat că în clădirile expertizate tehnic și incluse în clasa I de risc seismic nu mai pot avea loc activități care presupun aglomerări de persoane, precum sălile de spectacol sau de expoziții.

Acesta a precizat că se va încerca mutarea unei părți a spectacolelor la sala Teatrului Mic.

Foto: Teatrul Nottara şi Teatrul Foarte Mic – facebook

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »