Teatrul Nottara şi Teatrul Foarte Mic, închise temporar
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-nottara-si-teatrul-foarte-mic-inchise-temporar/

Teatrul Foarte Mic îşi întrerupe activitatea de spectacole începând de astăzi, 24 noiembrie. La rândul său, Teatrul Nottara şi-a suspendat toate spectacolele de la sediul din bulevardul Magheru. Ambele decizii au venit ca urmare a legii promulgate recent prin care este interzisă orice activitate în clădiri cu risc seismic ridicat.

Un articol de Petre Ivan|24 noiembrie 2015

Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 18 noiembrie legea prin care în spațiile în care se desfășoară activități care presupun aglomerări de persoane, precum sălile de spectacol sau de expoziții, și în care se realizează lucrări de intervenție pentru creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice se interzic organizarea și desfășurarea de manifestări.

Ca urmare a acestei legi, “Teatrul nu s-a închis, am suspendat activitatea, adică nu mai jucăm. În rest activitatea noastră administrativă continuă. Teatrul Nottara Conform legii, care nu are un termen pus în ea, asta presupune, din punct de vedere juridic, că are aplicabilitate imediată. Așa că noi ne-am supus legii, dar facem demersuri pentru a exista în continuare și vom exista, sunt sigură”, a declarat managerul instituției, criticul Marinela Țepuș.

Pentru cei care și-au achiziționat din timp bilete pentru spectacolele Teatrului Nottara, acestea vor putea fi returnate și banii recuperați de la Agenția de Bilete a instituției, din bulevardul Magheru.

Managerul Teatrului Mic, Mihai Dinvale, a afirmat că “a pus în aplicare cerința legii”, prin care este stipulat că în clădirile expertizate tehnic și incluse în clasa I de risc seismic nu mai pot avea loc activități care presupun aglomerări de persoane, precum sălile de spectacol sau de expoziții.

Acesta a precizat că se va încerca mutarea unei părți a spectacolelor la sala Teatrului Mic.

Foto: Teatrul Nottara şi Teatrul Foarte Mic – facebook

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

18
/09
/20

Nu e un admirator al comunicării intense din vremea noastră, care culminează cu incomunicarea și explică dezamăgit că în era corectitudinii politice, pentru că suntem atacați, orice am spune, sfârșim prin a nu mai spune nimic. Jeremy Irons s-a născut pe 19 septembrie 1948.

17
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Există filme de stare, filme de idei şi filme de subiect (şi diverse combinaţii între ele). Programate a fi lansate în curând în cinematografe, „Madre” (2019), al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, şi „Corpus Christi” (2019), al polonezului Jan Komasa, sunt în primul rând filme de subiect.

17
/09
/20

Expoziția „Onoarea națiunilor. Ordine și decorații din patrimonial Muzeului Național de Istorie”, care își așteaptă vizitatorii până în luna noiembrie, constituie un proiect unic, potrivit organizatorilor cel mai mare proiect de acest gen care s-a pus în operă în țară după 1989.

17
/09
/20

În perioada 30 septembrie–4 octombrie, va avea loc o ediție specială a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași–FILIT. Sub semnul continuității, Muzeul Național al Literaturii Române Iași propune o formulă adaptată la condițiile crizei globale.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

16
/09
/20

La Teatrul de Comedie va începe în curând stagiunea 2020-2021. Deschiderea se va face cu trei reprezentații consecutive ale spectacolului „Doi pe o bancă” după Aleksandr Ghelman, în regia lui Mihai Bendeac, programate pentru pe 25, 26 și 27 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan.

16
/09
/20

În perioada 16-28 septembrie 2020, Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, organizează expoziția de artă contemporană „In Between Repetition and Variation” a artistei Lucia Ghegu, bursieră „Vasile Pârvan” în 2019 și 2020.

Pagina 1 din 91512345...102030...Ultima »