Teatrul Odeon anunță deschiderea stagiunii 2015-2016 
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-odeon-anunta-deschiderea-stagiunii-2015-2016/

Teatrul Odeon îşi deschide porţile pe 12 septembrie. Va fi o stagiune aniversară, deoarece anul viitor Odeonul împlineşte 70 de ani de existenţă.

Un articol de Liliana Matei|3 Septembrie 2015

Începutul este marcat de două proiecte dragi şi de tradiţie ale teatrului:

Proiectul Clasic e fantastic intră în atenţia Festivalului Internaţional “George Enescu”, în cadrul căruia va fi prezentat spectacolul “Copilăria lui Enescu” pe 12, 13 şi 19 septembrie, de la ora 11.00, la Sala Studio.

Realizat în parteneriat cu Asociaţia “Clasic e fantastic”, proiectul de educaţie muzicală adresat copiilor între 4 şi 10 ani, cuprinde şapte spectacole dedicate marilor muzicieni: Mozart, Bach, Beethoven, Wagner, Chopin, Vivaldi şi Enescu.

Un alt proiect de educaţie muzicală este seria de conferinţe susţinute de dirijorul Tiberiu Soare – Vorbe despre Muzică şi Muzicieni, realizat în parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei. Prima conferinţă din această stagiune – Richard Wagner şi Fascinaţia Operei de artă totale – va avea loc pe 18 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Studio.

Sunteți așteptați la două spectacole în regia lui Dinu Cernescu – Un tramvai numit Dorinţăde Tennessee Williams şi Trei generaţii de Lucia Demetrius, la spectacolul Casanovarealizat de Dragoş Galgoţiu şi Viză de Clown de Saviana Stănescu – spectacol ce face parte şi din selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru.

Biletele vor fi puse în vânzare online începând de joi, 3 septembrie, iar la casa de bilete începând de sâmbătă, 5 septembrie, ora 11.30.

Prima premieră a stagiunii la Odeon este AFACERI DE FAMILIE de Rosa Liksom, regia Radu Afrim, decorul Tudor Prodan, costumele Cosmin Florea, cu: Antoaneta Zaharia, Virginia Rogin, Nicoleta Lefter, Ruxandra Maniu, Rodica Mandache, Marius Damian, Cezar Antal, Mihai Smarandache, Pavel Bartoş, Vlad Bîrzanu, Dan Iosif, Nicu Coman.

Primele reprezentaţii vor avea loc la începutul lunii octombrie.

FOTO: Teatrul Odeon

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

09
/04
/19

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvențe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.

08
/04
/19

Ați ascultat vreodată un concert de harpă ? Vă place muzica inspirată de ritmurile pline de ”foc” ale Spaniei și ale Americii Latine? Pentru ambele întrebări răspunsul se află într-un concert de neratat pe care îl propune vineri, 12 aprilie (19.00), la Sala Radio, Orchestra Națională Radio și doi invitați speciali: MARIA BÎLDEA – care a fost aplaudată timp de peste 20 de ani alături de Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia și dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS, director artistic al aceluiași ansamblu.

08
/04
/19

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev și Stanislav Fečo, decorul, costumele și light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

05
/04
/19

"Ei râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toţi la fel."- Kurt Cobain, de la a cărui moarte se împlinesc, astăzi, 25 de ani.  Deși a trăit dor 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ.

04
/04
/19

Festivalul Internațional George Enescu și Muzeul Municipiului București (MMB) anunță lansarea parteneriatului care are ca principal obiectiv să extindă interacțiunea dintreFestival șioraș și să diversifice experiența festivalieră pentru publicul festivalului și cel bucureștean, deopotrivă.

03
/04
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 3 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

Page 1 of 13012345...102030...Last »