Teatrul Odeon anunță deschiderea stagiunii 2015-2016 
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-odeon-anunta-deschiderea-stagiunii-2015-2016/

Teatrul Odeon îşi deschide porţile pe 12 septembrie. Va fi o stagiune aniversară, deoarece anul viitor Odeonul împlineşte 70 de ani de existenţă.

Un articol de Liliana Matei|3 septembrie 2015

Începutul este marcat de două proiecte dragi şi de tradiţie ale teatrului:

Proiectul Clasic e fantastic intră în atenţia Festivalului Internaţional “George Enescu”, în cadrul căruia va fi prezentat spectacolul “Copilăria lui Enescu” pe 12, 13 şi 19 septembrie, de la ora 11.00, la Sala Studio.

Realizat în parteneriat cu Asociaţia “Clasic e fantastic”, proiectul de educaţie muzicală adresat copiilor între 4 şi 10 ani, cuprinde şapte spectacole dedicate marilor muzicieni: Mozart, Bach, Beethoven, Wagner, Chopin, Vivaldi şi Enescu.

Un alt proiect de educaţie muzicală este seria de conferinţe susţinute de dirijorul Tiberiu Soare – Vorbe despre Muzică şi Muzicieni, realizat în parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei. Prima conferinţă din această stagiune – Richard Wagner şi Fascinaţia Operei de artă totale – va avea loc pe 18 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Studio.

Sunteți așteptați la două spectacole în regia lui Dinu Cernescu – Un tramvai numit Dorinţăde Tennessee Williams şi Trei generaţii de Lucia Demetrius, la spectacolul Casanovarealizat de Dragoş Galgoţiu şi Viză de Clown de Saviana Stănescu – spectacol ce face parte şi din selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru.

Biletele vor fi puse în vânzare online începând de joi, 3 septembrie, iar la casa de bilete începând de sâmbătă, 5 septembrie, ora 11.30.

Prima premieră a stagiunii la Odeon este AFACERI DE FAMILIE de Rosa Liksom, regia Radu Afrim, decorul Tudor Prodan, costumele Cosmin Florea, cu: Antoaneta Zaharia, Virginia Rogin, Nicoleta Lefter, Ruxandra Maniu, Rodica Mandache, Marius Damian, Cezar Antal, Mihai Smarandache, Pavel Bartoş, Vlad Bîrzanu, Dan Iosif, Nicu Coman.

Primele reprezentaţii vor avea loc la începutul lunii octombrie.

FOTO: Teatrul Odeon

04
/04
/20

Pe 3 aprilie 1897, la Viena se încheia viața (dar nu și celebritatea) unuia dintre marii romantici, considerat un clasicist conservator și „urmașul lui Beethoven” dar totodată și un compozitor proto-modern. O personalitate enigmatică, țepos și generos deopotrivă, și creatorul unor muzici pe cât de complexe pe atât de fascinante. 

24
/03
/20

Unul dintre cei mai importanţi compozitori ai secolului trecut, Béla Bartók s-a născut pe 25 martie 1881 la Sânnicolau Mare (azi în Banat, pe atunci în Imperiul Austro-Ungar). Pianist virtuoz, compozitor inovator, mare culegător și cercetător de folclor, el a redefinit muzica clasică în secolul XX.

20
/03
/20

Primul festival boutique din România, AWAKE, a decis să anuleze cea de-a patra ediţie a evenimentului. Aceasta era programată între 14 şi 16 august 2020, pe spectaculosul domeniu Teleki din Gorneşti, Mureş, cu un line-up impresionant ce propunea ca headlineri artişti precum JP Cooper, Asaf Avidan, White Lies, Dubioza Kolektiv, Viţa de Vie “În Corzi”, Asian Dub Foundation, Dimension, Camo & Krooked. AWAKE va anula toate concertele stabilite pentru ediţia de anul acesta a festivalului.

20
/03
/20

Radio România Cultural sporește semnificativ difuzarea artiștilor români a căror activitate este puternic afectată de epidemia de coronavirus. Începând de astăzi, postul va promova și difuza cu prioritate creații muzicale interpretate de artiștii români, oferind astfel publicului șansa de a se întâlni cu interpreții preferați, în contextul anulării tuturor evenimentelor culturale. Întregul format muzical al postului se va axa preponderent pe muzica sau interpretarea românească.

20
/03
/20

Dat fiind contextul global, echipa #TAMTAMFestival, organizatorul evenimentului cu același nume, decis să își regândească activitatea, aceea de antreprenor cultural, lansând inițiativa #ScenaVirtualaTamTam începand cu 20.03.2020.

18
/03
/20

Organizatorii au făcut anunțul oficial în urmă cu puțin timp: concursul din luna mai, de la Rotterdam, nu se va mai organiza în contextul actualei pandemii COVID-19. În conformitate cu precizările făcute de aceștia, au fost evaluate o multitudine de alternative, însă incertitudinea generată de situația curentă, precum și restricțiile implementate de guvernele țărilor participante au făcut imposibilă continuarea pregătirilor pentru acest eveniment de amploare.

17
/03
/20

”Zilele acestea cuvântul cheie ar trebui să fie solidaritate”, susține filosoful Mihai Șora, în timp ce actrița Maia Morgenstern mărturisește: ”Oamenii trebuie să nu își piardă încrederea, să fie convinși că arta, teatrul, cultura reprezintă un factor esențial al existenței noastre.”

Page 1 of 14512345...102030...Last »