Teatrul Stela Popescu din București invitat la Expoziția mondială – Dubai 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-stela-popescu-din-bucuresti-invitat-la-expozitia-mondiala-dubai-2022/

Femeia, eterna poveste, proiect artistic original de teatru dans adaptat de Ioana Macarie după piesa de teatru cu acelaşi nume din repertoriul Teatrului Stela Popescu (un concept de Ema Stere în regia lui Attila Vizauer şi scenografia Anca Albani) va putea fi văzut în perioada 10-16 martie 2022 la Pavilionul României de la Expo 2020 Dubai.

Un articol de Petre Ivan|7 martie 2022

Cristian Şofron, directorului Teatrului Stela Popescu declara : „Pentru un teatru tânăr ca al nostru, înseamnă foarte mult această participare. Este o oportunitate extraordinară ca Teatrul Stela Popescu să fie unul dintre ambasadorii culturali ai României, ai Bucureștiului și în acest sens artiştii teatrului au făcut toate eforturile pentru a construi un program reprezentativ şi relevant pentru un public cosmopolit. Locul în care se petrece Expoziţia Mondială este unul al viitorului, al viselor devenite realitate și al provocărilor care ne oferă șansa să evoluăm. Nimic nu ar fi fost posibil fără credință, imaginație și lecții învățate din istorie. Tocmai acesta este motivul pentru care teatrul nostru propune un proiect care face legătura între trecut și viitor, între istorie și valori umane perene.”

În acest context unic, în care aproape toate statele lumii își dezvăluie frumusețea și ceea ce le face unice, Teatrul Stela Popescu va susține în perioada 10-16 martie, în cadrul evenimentelor desfășurate la pavilionul României la Expo 2020 Dubai 2022, proiectul artistic Femeia, eterna poveste, pe al cărui afiş apare : Domnișoara Dorothee – Crina Matei, Maestrul Dorel – Daniel Filipescu, Colonelul Ștefănescu – Andrei Dogaru, Doamna – Cristina Marin Neagu, Fifi – Alexandra Dogaru, Silvie – Silvia Maurițiu, coordonator coregrafie – Ioana Macarie, coordonator artistic și directorul Teatrului Stela Popescu – Cristian Șofron.

În concepția artiştilor Teatrului Stela Popescu, această propunere de program va promova atât Bucureștiul, cât și România, aducând în atenție societatea cosmopolită și plină de exuberanță artistică a capitalei României în epoca sa de glorie din perioada interbelică.

O poveste interbelică, cu parfum de femeie, iubire, în ritm de dans și atmosferă vintage

Teatrul Stela Popescu invită publicul Expo 2020 din Dubai de anul acesta să privească pe gaura cheii și să descopere eternul mister feminin și eterna poveste de dragoste. Aceștia vor gusta un moment suspendat a ceea ce a reprezentat pentru o epocă superbă, Bucureștiul – micul Paris, un oraș care își amintește cu nostalgie de o perioadă de glorie trecută.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.