Teatrul Stela Popescu, premiat la Nürnberg
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-stela-popescu-premiat-la-nurnberg/

Teatrului Stela Popescu i-a fost decernat TROFEUL FESTIVALULUI „ROMANIMA -2016” (Rumanien Sommerfest) din Germania. La sfârşitul spectacolului, peste 4.000 de spectatori i-au aplaudat si i-au ovaţionat pe soliştii vocali, pe soliştii baletului şi pe Stela Popescu.

Un articol de Petre Ivan|5 Iulie 2016

Evenimentul s-a desfăşurat, în zilele de 2 și 3 iulie, sub egida Primăriei oraşului Nürnberg, a Excelenţei sale dr. Ulrich Maly.

Distincţia a fost acordată „pentru prezenţa artistică de calitate” la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului ROMANIMA de la Nürnberg.Stela Popescu

Peste 4.000 de spectatori i-au aplaudat, i-au ovaţionat pe soliştii vocali (Dani Filipescu, Gaby Daha, Andrei Lazăr, Andreea Blidariu, Ştefan  Popov), pe soliştii baletului (Alis Gheorghe, Claudia Iagăr, Brian West, Octav Iuga, Cristina Marin ș.a.) şi, bineînţeles pe Stela Popescu în recital.

Astfel, spectacolul „STELA și prietenii ei” a fost primit remarcabil la Festivalul „ROMANIMA -2016”.

TEATRUL STELA POPESCU este cea mai tânără instituţie muzicală din ROMÂNIA, dedicată copiilor, tinerilor (fondator criticul muzical SMARANDA OŢEANU-BUNEA, care a creat şi Opera Comică Pentru Copii), ce aparţine Primăriei Capitalei, iar specialiștii în domeniu din Germania, aflați în public, au declarat că este un „Veritabil ambasador al artei noastre”.

Foto: Teatrul Stela Popescu – facebook

18
/12
/18

Povestea scrisă și regizată de Andreea Cristina Borțun, cea a celor a doi frați care se reîntâlnesc după mai bine de zece ani, în timpul unor proteste, despre vinovăție și frică, despre Cain și Abel, despre dragoste și ură, pe fundalul unei Românii în tranziție, îi aduce față în față pe Cosmina Stratan și Alexandru Ion.

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

18
/12
/18

Câștigător al unui premiu Oscar (1993, Cel mai bun actor în rol principal pentru "Scent of a Woman"), Al Pacino a împlinit, anul acesta, 78 de ani. Iată un frumos omagiu (Epic Tribute) realizat de prietenul publicației noastre, Alexandru Catrina.

17
/12
/18

20 dintre cele mai bune scurtmetraje prezentate la ediția 2018 a Bucharest International Dance Film Festival* pot fi văzute în cadrul maratonului cinematografic dedicat filmelor de dans - [RE]TRACING. Evenimentul va avea loc miercuri, 19 decembrie, la LINOTIP - Centru Independent Coregrafic (București), începând cu ora 19.00.

17
/12
/18

Teatrul Metropolis sărbătoreşte împlinirea a 12 ani de existenţă, prin organizarea unui eveniment special. Astăzi, 17 decembrie 2018, de la ora 19.00, va avea loc "Gala Teatrului Metropolis 12", care, pe lângă marcarea frumoasei "vârste" a instituţiei teatrale, va aniversa şi cei 66 de ani de la debutul marii actriţe Tamara Buciuceanu-Botez pe scena românească.

17
/12
/18

Papa Francisc împlineşte astăzi 82 de ani. Suveranul Pontif a luat numele de Francisc după ce a fost ales Papă. El a fost Arhiepiscop de Buenos Aires și avea 76 de ani când a devenit Papă. Prelatul argentinian este al 266-lea Suveran Pontif şi primul Papă iezuit din istorie. Iată, în cele ce urmează, zece curiozitati despre Papa Francisc

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

Page 1 of 76712345...102030...Last »