Teatrul Stela Popescu, premiat la Nürnberg
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-stela-popescu-premiat-la-nurnberg/

Teatrului Stela Popescu i-a fost decernat TROFEUL FESTIVALULUI „ROMANIMA -2016” (Rumanien Sommerfest) din Germania. La sfârşitul spectacolului, peste 4.000 de spectatori i-au aplaudat si i-au ovaţionat pe soliştii vocali, pe soliştii baletului şi pe Stela Popescu.

Un articol de Petre Ivan|5 Iulie 2016

Evenimentul s-a desfăşurat, în zilele de 2 și 3 iulie, sub egida Primăriei oraşului Nürnberg, a Excelenţei sale dr. Ulrich Maly.

Distincţia a fost acordată „pentru prezenţa artistică de calitate” la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului ROMANIMA de la Nürnberg.Stela Popescu

Peste 4.000 de spectatori i-au aplaudat, i-au ovaţionat pe soliştii vocali (Dani Filipescu, Gaby Daha, Andrei Lazăr, Andreea Blidariu, Ştefan  Popov), pe soliştii baletului (Alis Gheorghe, Claudia Iagăr, Brian West, Octav Iuga, Cristina Marin ș.a.) şi, bineînţeles pe Stela Popescu în recital.

Astfel, spectacolul „STELA și prietenii ei” a fost primit remarcabil la Festivalul „ROMANIMA -2016”.

TEATRUL STELA POPESCU este cea mai tânără instituţie muzicală din ROMÂNIA, dedicată copiilor, tinerilor (fondator criticul muzical SMARANDA OŢEANU-BUNEA, care a creat şi Opera Comică Pentru Copii), ce aparţine Primăriei Capitalei, iar specialiștii în domeniu din Germania, aflați în public, au declarat că este un „Veritabil ambasador al artei noastre”.

Foto: Teatrul Stela Popescu – facebook

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »