Teen-Fest aduce teatrul tânăr în spațiul urban
https://www.ziarulmetropolis.ro/teen-fest-aduce-teatrul-tanar-in-spatiul-urban/

La mijloc de festival Teen-Fest, organizatorii continuă să îşi surprindă publicul adolescentin, dar nu numai, cu noi evenimente. Din 4 până pe 8 octombrie, între orele 18:00 – 19:00, Teen-Fest iese din nou din sala de teatru şi ajunge în spaţiul urban, în unele dintre cele mai circulate zone ale capitalei: Piaţa Universităţii, Parcul Herăstrău, Parcul IOR sau zona pietonală din faţa Teatrului EXCELSOR, transformându-i pe trecători în spectatorii unor momente teatrale inedite create de adolescenţi.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2017

În fapt, secțiunea Teens in the Spotlightaduce în prim-plan preocupările și calitățile artistice ale unor trupe de teatru din liceele bucureștene: Nant, Playhood și Acting Up.

Treizeci de adolescenți vor intra în dialog cu locuitorii orașului printr-o serie de povești inspirate din atmosfera unică a orașului lor, reunite sub titlul Teen-Fest Pereții vorbesc.

Ei vor da voce mesajelor urbane pe care le vedem deseori inscripționate pe clădiri sau pe ziduri, le vor adăuga gândurile lor pozitive, entuziasmul, inspirația/talentul și energia lor debordantă.

Pornind de la o serie de ateliere de improvizație teatrală și muzical-coregrafică realizate sub îndrumarea unor artiști profesioniști (regizorul și coregraful Ștefan Lupu, muzicienii Alexei Țurcanu, Raluca Stratulat și Bogdan Gugu) adolescenții hiper-creativi au creat acestperformance– poveste a orașului.

EXCELSIOR Teen-Fest continuă până duminică, 8 octombrie, când un juriu alcătuit tot din liceeni, va decide care au fost cele mai apreciate spectacole din cele două secțiuni principale ale Festivalului, Reborn Classics și Teen Attitude.

Despre spectacolele din cadrul EXCELSIOR Teen-Fest, dar și despre numeroasele evenimente conexe dedicate adolescenților puteți afla de pe website-ul https://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest/. Tot acolo veți găsi și programul detaliat al festivalului, iar noutățile le puteți afla de pe pagina de Facebook.

Biletele pentru spectacolele din Teen-Fest sunt disponibile pe site-ul www.bilet.ro, la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR și la casele de bilete ale teatrelor participante.

Foto: Teen-Fest  – facebook

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.