Tenorul Ştefan Pop şi soprana Elena Moşuc cântă în La Traviata, un spectacol de gală la Opera Aurora, Malta
https://www.ziarulmetropolis.ro/tenorul-stefan-pop-si-soprana-elena-mosuc-canta-in-la-traviata-un-spectacol-de-gala-la-opera-aurora-malta/

Ştefan Pop va cânta pentru prima dată la Opera Aurora din Gozo, Malta, în La Traviata, într-un unic spectacol de gala organizat pe 17 octombrie. În fiecare an, celebrul teatru maltez oferă spectatorilor o montare grandioasă, aceasta fiind a treia productie de Traviata prezentată aici după reprezentaţiile de succes din 1978 şi 1998.

Un articol de Liliana Matei|16 octombrie 2015

Ştefan Pop va fi Alfredo, iar Elena Moşuc va interpreta rolul Violettei Valery. Distribuţia este completata de Marzio Giossi (Giorgio Germont). Colin Attard dirijează Orchestra Filarmonică din Malta. Spectacolul este sold out încă de la începutul acestei săptămâni.

Câştigător a numeroase competiţii importante, printre care Concursul Internaţional de Canto de la Seul (2010) şi Concursul Operalia de la Milano (2010), Ştefan Pop şi-a început cariera internaţională în 2009, cu rolul Alfredo din La Traviata la Teatro dell’Opera di Roma, în celebra producţie a lui Franco Zefirelli. A interpretat rolul principal din L’Elisir d’amore la Teatrul Verdi din Trieste în 2010 şi la Opera de Stat din Hamburg în 2011. În acelaşi an a debutat şi în rolul Elvino din La Sonnambula la Opera de Stat din Viena. În 2014 a debutat la Festivalul de la Salzburg în rolul tenorului italian din Der Rosenkavalier.

A cântat alături de mari nume ale operei, printre care Angela Gheorghiu, Patrizia Ciofi, Mariella Devia, Edita Gruberova, Elena Moşuc, Sonya Yoncheva, Leo Nucci, José Cura, Thomas Hampson, Placido Domingo, sub conducerea muzicală a unor importanţi dirijori: Evelino Pidò, Andrea Battistoni, Daniele Gatti, Simone Young, Paolo Longo şi Luciano di Martino.

Elena Moşuc, una dintre cele mai cunoscute soprane la nivel mondial, se bucură de aprecierea publicului internaţional pentru interpretări în Lucia di Lammermoor, Traviata, Luisa Miller şi Rigoletto.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

Pagina 1 din 14912345...102030...Ultima »