Tenorul Teodor Ilincăi, în deschiderea Stagiunii Regale 2015-2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/tenorul-teodor-ilincai-in-deschiderea-stagiunii-regale-2015-2016/

Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, vă invită la deschiderea Stagiunii 2015-2016. Concertul va avea loc marţi, 10 noiembrie 2015, de la ora 19.00, la Ateneul Român (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3).

Un articol de Ziarul Metropolis|7 noiembrie 2015

Concertul de deschidere al Stagiunii Regale este finanțat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB, în cadrul Programului cultural Ești București.

Concertul de deschidere al Stagiunii Regale îl va avea ca dirijor pe Constantin Grigore, iar ca solist pe tenorul Teodor Ilincăi. În program se regăsesc lucrări din creația compozitorilor P. Mascagni, P.I. Ceaikovski, G. Bizet și G. Verdi. Concertul este prezentat de Marius Constantinescu.

INFO

Biletele pentru concert sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. Mai multe amănunte despre concert, dar şi despre activitatea Cameratei Regale, puteţi afla pe site-ul www.camerata-regala.ro şi pe pagina de Facebook a Cameratei Regale.

Dirijorul Constantin Grigore a beneficiat de îndrumarea unor maeştri recunoscuţi ai dirijatului: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galati, Marek Pijarowski. S-a perfecționat printr-un stagiu de asistenţă la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin (2011), sub îndrumarea maestrului Marek Janowski şi ulterior (2012) la Bayrische Rundfunk şi Munchner Philharmoniker. A susţinut concerte la pupitrul formaţiilor muzicale mari, atât din ţară cât şi din străinătate şi a colaborat cu solişti de renume ai scenei muzicale internaţionale. În prezent este dirijorul principal al Cameratei Regale.

Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai valoroși tineri tenori români, cu o extraordinară carieră internațională. Debutul său în afara țării s-a petrecut în ianuarie 2009 pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul Macduff din „Macbeth” de G. Verdi. A fost invitat să cânte pe scenele operelor din Monte Carlo, Hamburg, Viena, Berlin, Toulouse, Santiago de Chile, Londra, Paris etc. În 2013 a susținut un concert la Royal Festival Hall din Londra, alături de Angela Gheorghiu, avându-l pe Tiberiu Soare la pupitrul Orchestrei Filarmonice Regale din Londra.

Camerata Regală a fost fondată în 2009 și se află sub patronajul Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Ansamblul a colaborat cu personalități marcante din peisajul muzical: dirijorii Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violoniştii Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman, sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordăchescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianistul Roberto Plano, Flautiştii Ion Bogdan Ştefănescu, Matei Ioachimescu.

Datorită nivelului artistic ridicat au avut șansa de a evolua în cadrul unor evenimente prestigioase: Festivalul Internațional George Enescu și Festivalul Internațional “Sergiu Celibidache”. În anul 2014, la 5 ani de la înființarea ansamblului, Camerata Regală a fost decorată cu medalia “Regele Mihai al României” pentru înaltul profesionalism cu care își desfășoară activitatea concertistică.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu