Teodora Enache lansează albumul “Transfiguration”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teodora-enache-lanseaza-albumul-transfiguration/

Miercuri, 22 iunie, Teodora Enache îşi va lansa cel de-al doilea album în cadrul unui concert ce va avea loc în clubul Tribute. Preţurile biletelor pentru concertul din din Tribute sunt curpinse între 58 şi 95 lei (în funcţie de loc)

Un articol de Petre Ivan|20 iunie 2016

“Transfiguration” este noul album al artistei, înregistrat în Las Vegas şi Londra (în celebrul Abbey Road Studio) alături de muzicieni americani de renume şi produs de Benny Rietveld, care a cântat cu Miles Davies şi este, la această oră, bassistul şi directorul muzical al lui Carlos Santana.

Teodora şi muzicienii care au participat la înregistrarea albumului vor susţine luna aceasta un mini-turneu de promovare în România, primul concert fiind cel din Tribute.

Muzică cinematică

Transfiguration…se află la o răscruce de drumuri. Este un sfârşit şi un început totodată. Încep Incantaţiile ca formă de manifestare artistică şi spirituală. Muzica devine cinematică, nu mai cânt teme preluate şi nu mai folosesc patternuri (chiar dacă atât de mulţi ani mi-au folosit). Şi nu mă reinventez de dragul noutăţii, ci pentru că evoluez (cu toţii evoluăm) şi manifestarea artistică suferă schimbări continue. – Teodora Enache

Titlul a fost ales de producatorul discului, bassistul Benny Rietveld. Tot conceptul grafic ii apartine, ca si aranjamentele pieselor insa intreg albumul poarta viziunea Teodorei Enache.

“Materialul audio a fost înregistrat cap-coadă şi aşa a rămas. Nu s-a făcut nici o corecţie, nici pe voce, nici instrumentală. Pentru că aşa e şi în viaţă: nu te poţi întoarce înapoi şi reface momentele, aşa încât să devină perfecte. Sau putem alege operaţiile estetice, dar lumina din ochi nu se poate modifica dacă nu vine din interior” a mai spus Teodora Enache.

Preţurile biletelor pentru concertul din 22 iunie din Tribute sunt între 58 şi 95 lei (în functie de loc) şi se găsesc pe www.iabilet.ro şi în magazinele partenere.

Foto: Teodora Enache – facebook

22
/04
/21

În martie 2020, CORUL ACADEMIC RADIO, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de acest gen din România, urma să prezinte un concert aniversar extraordinar: 80 de ani de activitate artistică. Din motive pandemice, evenimentul a fost anulat. Vineri, pe 23 aprilie (de la 19.00), după peste un an de pauză concertistică, ansamblul Radio România revine pe scenă!

22
/04
/21

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini - operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă și duminică. Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

19
/04
/21

După „Iubita mea doarme” și ”Fata cu ochii verzi”, Toulouse Lautrec continuă să lucreze la material nou și revin acum cu o nouă piesă – „Revin in 5 minute”! Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care dansează la bustul gol - inspiraţia şi nebunia tinereţii actualilor noştri bunici.

16
/04
/21

SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ajunge în 2021 la 15 ani de existență. Anul acesta vor fi acordate în premieră burse pentru cursuri de canto, muzica de cameră cu voce fiind una dintre perlele repetoriului muzical clasic. Astfel, elevii și studenții la canto vor avea șansa de a participa la acest program, alături de colegii care studiază un instrument.

16
/04
/21

Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.

16
/04
/21

Spectacolul va fi transmis online duminică, 18 aprilie, începând cu orele 19:00. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 21 aprilie, orele 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 18 aprilie, orele 19:00.