Teodora Enache lansează albumul “Transfiguration”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teodora-enache-lanseaza-albumul-transfiguration/

Miercuri, 22 iunie, Teodora Enache îşi va lansa cel de-al doilea album în cadrul unui concert ce va avea loc în clubul Tribute. Preţurile biletelor pentru concertul din din Tribute sunt curpinse între 58 şi 95 lei (în funcţie de loc)

Un articol de Petre Ivan|20 iunie 2016

“Transfiguration” este noul album al artistei, înregistrat în Las Vegas şi Londra (în celebrul Abbey Road Studio) alături de muzicieni americani de renume şi produs de Benny Rietveld, care a cântat cu Miles Davies şi este, la această oră, bassistul şi directorul muzical al lui Carlos Santana.

Teodora şi muzicienii care au participat la înregistrarea albumului vor susţine luna aceasta un mini-turneu de promovare în România, primul concert fiind cel din Tribute.

Muzică cinematică

Transfiguration…se află la o răscruce de drumuri. Este un sfârşit şi un început totodată. Încep Incantaţiile ca formă de manifestare artistică şi spirituală. Muzica devine cinematică, nu mai cânt teme preluate şi nu mai folosesc patternuri (chiar dacă atât de mulţi ani mi-au folosit). Şi nu mă reinventez de dragul noutăţii, ci pentru că evoluez (cu toţii evoluăm) şi manifestarea artistică suferă schimbări continue. – Teodora Enache

Titlul a fost ales de producatorul discului, bassistul Benny Rietveld. Tot conceptul grafic ii apartine, ca si aranjamentele pieselor insa intreg albumul poarta viziunea Teodorei Enache.

“Materialul audio a fost înregistrat cap-coadă şi aşa a rămas. Nu s-a făcut nici o corecţie, nici pe voce, nici instrumentală. Pentru că aşa e şi în viaţă: nu te poţi întoarce înapoi şi reface momentele, aşa încât să devină perfecte. Sau putem alege operaţiile estetice, dar lumina din ochi nu se poate modifica dacă nu vine din interior” a mai spus Teodora Enache.

Preţurile biletelor pentru concertul din 22 iunie din Tribute sunt între 58 şi 95 lei (în functie de loc) şi se găsesc pe www.iabilet.ro şi în magazinele partenere.

Foto: Teodora Enache – facebook

29
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 24 mai 1974 murea colosul jazzului, Duke Ellington, unul dintre cei mai activi și influenți muzicieni ai secolului XX. A scris peste 3.000 de cântece, multe dintre ele fiind hit-uri și astăzi, și timp de aproape 50 de ani a colindat lumea ca pianist și șef de orchestră de jazz. A fost de 12 ori câștigător de Premii Grammy (dintre care trei postum).

24
/05
/20

Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

22
/05
/20

Ținând cont de situația actuală a artiștilor, care din cauza crizei Coronavirus nu au mai putut performa, iar multe apariții concertistice le-au fost anulate pe plan internațional, la inițiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creată platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artiștilor posibilitatea atât de a susține concerte în această perioadă, cât și pentru a rămâne în contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor on-line.

20
/05
/20

Concertul pe care artista LP ar fi trebuit să îl susțină vara aceasta este amânat din motive de siguranță pentru vara anului viitor. Mai exact, întâlnirea cu publicul din România va avea loc pe data de 11 iulie 2021 la Arenele Romane . Spectacolul de anul acesta a fost amânat ca urmare a Ordonanței Militare numărul 1 din data de 18 martie 2020.

19
/05
/20

Joi, 21 mai 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam. În program, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de Antonin Dvořák și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68 de Johannes Brahms.

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

07
/05
/20

„Un virus numit OPERĂ” este noul generic sub care Luminița Arvunescu, apreciată realizatoare de emisiuni muzicale, și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, readuc în cea mai strictă actualitate și într-un foarte inspirat contrapunct la izolarea impusă de pandemia Coronavirus, proiectul de succes Opera FANtastica.

04
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 4 mai 1955, în condiții sărăcăcioase contrastante cu extraordinara sa personalitate, se stingea unul din marii oameni ai secolului XX. Îl sărbătorim, ne mândrim cu el, dar cât îl cunoaștem (și ascultăm) de fapt pe George Enescu? Iată doar câteva din trăsăturile unei personalități și ale unei cariere excepționale – și o invitație de a-i descoperi muzica.

Page 1 of 14712345...102030...Last »