TES FEST, o călătorie în jurul lumii
https://www.ziarulmetropolis.ro/tes-fest-o-calatorie-in-jurul-lumii/

Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 28 – 30 mai 2021, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST.

Un articol de Liliana Matei|24 mai 2021

După mai mult de un an în care toată activitatea culturală la nivel mondial a fost afectată de pandemia COVID 19, Teatrul Evreiesc de Stat își continuă misiunea, aceea de a celebra identitatea unică a limbii și culturii idiș. Chiar și de la distanță, reprezentanți ai culturii idiș din întreaga lume și-au unit eforturile și aspirațiile în a crea, împreună cu Teatrul Evreiesc de Stat, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST, în sistem on-line, în speranța de a oferi publicului o călătorie imaginară de jur împrejurul lumii.

Pe parcursul celor trei zile de festival, Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta pe pagina oficială de Facebook (https://web.facebook.com/teatrulevreiesc/) și pe canalul de YouTube (https://www.youtube.com/teatrulevreiesc) cele mai recente producții ale artiștilor participanți.

TES FEST on-line va aduce în atenția publicului atât spectacole de teatru, cât și concerte. De asemenea, în cadrul TES FEST vor fi prezentate două co-producții internaționale, ca simbol al solidarității artiștilor idiș din Israel, SUA, Polonia, Franța. Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta trei producții proprii.

Toți artiștii prezenți în acest an în cadrul Festivalului Internațional de Teatru idiș au colaborat la TES FEST pro bono, susținând și în acest fel Teatrul Evreiesc de Stat ca pol al culturii idiș din întreaga lume și celebrând, prin activitatea lor, Ziua Limbii și Culturii Idiș.

Accesul publicului la toate evenimentele prezentate on-line în cadrul Festivalului Internațional de Teatru idiș TES FEST 2021 va fi gratuit.

Tot în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru idiș, Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta sâmbătă, 29 mai, de la ora 19.00, pe scena proprie, spectacolul de „Purim”. Pentru această reprezentație, biletele pot fi achiziționate din rețeaua mySTAGE: https://www.mystage.ro/spectacole/spectacol-de-purim-2704.

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

30
/06
/22

Soprana Rodica Vică revine vineri, 1 iulie 2022, ora 19:00, pe scena Operei Naționale din București pentru opera barocă Indiile Galante, un spectacol unic a cărui regie este semnată de către Andrei Șerban. Promotoare a repertoriului baroc și inițiatoarea a multor proiecte baroce inedite, soprana Rodica Vică va interpreta rolul prințesei Zima din al patrulea […]

28
/06
/22

Sau despre bucuria de a vedea apreciate lucrurile în care Ziarul Metropolis crede și pe care le promovează, dar și despre importanța presei culturale făcute cu onestitate și cu suflet.

28
/06
/22

Filarmonica „George Enescu”, cea mai veche și mai reprezentativă instituție muzicală a României, organizează în perioada 1-5 iulie 2022 prima ediție a festivalului internațional, intitulat Athenaeum Summer Festival.