That day of May 2020, improvizație video-performativă transmisă LIVE de pe acoperișul Teatrul Național Craiova
https://www.ziarulmetropolis.ro/that-day-of-may-2020-improvizatie-video-performativa-transmisa-live-de-pe-acoperisul-teatrul-national-craiova/

După această perioadă în care toată activitatea artistică a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfăşurat în locul de joacă online #teatruncasACASAteatru, a venit şi momentul în care actorii şi echipa Naţionalului îşi reiau activitatea şi pun primii paşi pe scenă, respectând toate măsurile de siguranţă impuse de actualele condiţii de funcţionare a instituţiilor de spectacol.

Un articol de Petre Ivan|6 iunie 2020

Până când sălile de teatru vor fi din nou pline, Teatrul Național „Marin Sorescu” a inițiat VIDEOFONIA, cel mai nou program al instituției, care va aduce noi videoexperiențe teatrale.

Primul eveniment din cadrul acestui program este „That day of May 2020”, o improvizație video performativă transmisă în regim de live streaming sâmbătă, 6 iunie 2020, ora 20:00, de pe acoperișul teatrului. Evenimentul, unic în istoria Naționalului craiovean prin modalitatea de realizare și transmisie (one-shot) îmbină elemente din teatru, dans, și cinema și va putea fi urmărit, în direct, pe website-ul: https://tncms.ro/live.

11.05.2020. Luni. Doar o zi. Nimic special.
Sunt departe de casă. În izolare voluntară ca alte miliarde de oameni de pe această Planetă.
Azi m-am gândit la familia mea.
Ca să pot să povestesc despre mine, trebuie să povestesc cumva și despre ei.
Eu sunt o legătură între un trecut și un viitor.
La fel ca ziua de 11.05.2020.

That day of May 2020

un scenariu inspirat din mărturiile membrilor familiei actorului George Albert Costea: Silvia, Alice, Mery, Monica, Coralia, Bogdan, Gabriel, Doina, Roxana, Gheorghe

Concept și performance: George Albert Costea

Regia: Nicolae Constantin Tănase

DJ: Val Ciobanu

Director de imagine: Alexandru Matios

Coordonator livestream: Răzvan Ilinca

Nicolae Constantin Tănase este regizor de teatru și film. Primul sau scurt-metraj independent, “BLU”, i-a adus premiul “Cel mai bun Scurtmetraj Românesc” la TransilvaniaIFF 2012, iar în 2013, a primit premiul ”Tânăra Speranță” la Gala Premiilor GOPO. Lungmetrajul de debut “Lumea e a mea” a câștigat “Premiul pentru cel mai bun debut” în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF. La Karlovy Vary, în secțiunea ”East of West”, filmul a primit ”Mențiunea Specială a Juriului”, iar la Cottbus a primit anualul ”Discovery Award”. Al doilea lung-metraj a avut premiera la Praga în cadrul Prague IFF – Febio Fest.

Val Ciobanu – este un video-editor și DJ român care abordează stilurile muzicale breakbeat, dnb, dubstep, house, techno, cunoscut pentru activitatea intensă pe cele mai cunoscute scene de gen din București: Web, Studio Martin, Midi, Cool Cat, Frame, Underground, B52, Control, Expirat.

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

web: https://tncms.ro

facebook: https://www.facebook.com/tncms.oficial

instagram: https://www.instagram.com/teatrulnationalcraiova 

12
/01
/15

"Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman", regizat de Alejandro González Iñárritu şi considerat unul dintre filmele favoritele la Oscar în acest an, va avea premiera în cinematografele din România pe 16 ianuarie,

11
/01
/15

Filmele "Birdman" şi "Boyhood" sunt marile favorite la Globurile de Aur, a doua distincţie ca importanţă din cinematografia americană după Oscaruri, ce vor fi decernate în noaptea de duminică spre luni, într-o gală la care participă nume mari de la Hollywood şi va fi urmărită în lumea întreagă.

10
/01
/15

CRONICĂ DE FILM „Mommy”, al cincilea lungmetraj al indecent de tânărului cineast canadian Xavier Dolan (25 de ani), este o „tectonică a sentimentelor” ambalată în încadraturi, culori și sunete electrizante, folosite cu o dezinvoltură frapantă.

09
/01
/15

“Orașul câinilor / White God” în regia lui Kornél Mundruczó, propunerea Ungariei la categoria Cel mai bun film străin, este inclus în programul “9 pentru Oscar” la Cinema Studio din București. Evenimentul are loc în capitală între 9 și 15 ianuarie, cu o săptămână înaintea anunțării nominalizărilor celei de 87-a ediții a premiilor Academiei Americane de Film. Cele două proiecții sunt programate duminică, 11 ianuarie, de la ora 14:00 și joi, 15 ianuarie, de la ora 20:00.

09
/01
/15

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, "Autoportretul unei fete cuminți", va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam (21 Ianuarie- 1 Februarie 2015), secțiunea "What the F?!".

08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

08
/01
/15

Din 16 ianuarie, Russell Crowe revine în cinematografe în dublu rol: regizor și actor. Un tată în căutarea fiilor săi, într-un context istoric incert: la sfârşitul Primului Război Mondial, când lumea este încă devastată de oribilele sale consecinţe.

06
/01
/15

Filmele propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin de România, Republica Moldova, Ungaria, Rusia, Turcia, Polonia, Italia, Belgia și Canada vor fi proiectate la Cinema Studio din București, între 9 și 15 ianuarie 2015, în săptămâna dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film.