The Cure și Radiohead, în Rock and Roll Hall of Fame
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-cure-radiohead-si-def-leppard-printre-cei-sapte-artisti-care-vor-fi-inclusi-in-2019-in-rock-and-roll-hall-of-fame/

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

Un articol de |14 decembrie 2018

Artiştii sunt eligibili pentru Rock and Roll Hall of Fame după 25 de ani de la debutul discografic sau de la lansarea primului single.

Kraftwerk, Todd Rundgren, Rage Against the Machine, Rufus & Chaka Khan, MC5, LL Cool J, John Prine şi Devo au mai fost nominalizaţi anul acesta pentru includerea în 2019.

A fost pentru prima dată când Def Leppard şi Stevie Nicks au fost nominalizaţi pentru această distincţie. Cântăreaţa a fost deja inclusă în RRHF în 1998, ca membru al grupului Fleetwood Mac. Ea este prima femeie de două ori inclusă.

Trupa britanică The Cure, considerată inovatoare a stilurilor post-punk şi goth, a fost eligibilă în 2004. A primit până acum 2 nominalizări, prima fiind pentru 2012. Vor fi incluşi Perry Bamonte, Jason Cooper, Michael Dempsey, Simon Gallup, Roger O’Donnell, Robert Smith, Porl Thompson, Lol Tolhurst şi Boris Williams.

Def Leppard, formată în 1977, în Sheffield, a fost eligibilă în 2005 şi propusă acum pentru prima dată spre a fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. La ceremonie vor fi incluşi Rick Allen, Vivian Campbell, Phil Collen, Steve Clark, Joe Elliott, Rick Savage şi Pete Willis. Def Leppard este considerat cel mai de succes grup din noul val al heavy metalului britanic.

Britanicii de la Radiohead au primit până acum două nominalizări, după ce au devenit eligibili în 2017. Vor fi incluşi în RRHF Colin Greenwood, Jonny Greenwood, Ed O´Brien, Philip Selway şi Thom Yorke.

Grupul Roxy Music, un experiemnt care a ilustrat viitorul rock and roll-ului, a devenit eligibil în 1997, iar acum s-a aflat la prima nominalizare. Anul viitor vor fi incluşi Brian Eno, Bryan Ferry, John Gustafson, Eddie Jobson, Andy Mackay, Phil Manzanera, Graham Simpson şi Paul Thompson.

The Zombies a fost nominalizată de patru ori din 1989, când a devenit eligibilă pentru includerea în Rock and Roll Hall of Fame. Pentru grupul psihedelic pop vor fi incluşi Rod Argent, Paul Atkinson, Colin Blunstone, Hugh Grundy şi Chris White.

Janet Jackson a fost de trei ori nominalizată până în prezent, eligibilă devenind în 2007, iar Stevie Nicks s-a aflat la prima selecţie, după ce a devenit eligibilă în 2006.

Foto: The Cure – facebook

01
/02
/16

Așa cum și-a obișnuit publicul și în stagiunile precedente, Orchestra de Cameră Radio îi aduce în fața publicului pe câțiva dintre tinerii muzicieni români care vor „scrie” mai departe istoria scenelor de concert din țară și din străinătate: laureaţii competiţiei naţionale anuale „DRUMUL SPRE CELEBRITATE”. 

23
/01
/16

Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms și Beethoven? Mi-am pus întrebarea înainte de a asculta două discuri apărute recent pe piață, semnate de nume importante ale artei interpretative contemporane: violonista olandeză Janine Jansen și dirijorul austriac Manfred Honeck, directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Pittsburgh. Și am descoperit, nu neapărat cu surprindere, ci cu încântare, că Brahms și Beethoven au încă (foarte) multe de spus.

22
/01
/16

Super! Pet Shop Boys lansează un nou album, cel de-al 13-lea al grupului care a cunoscut gloria cu hituri ca "West end girls", "It's a sin", "Domino Dancing" sau "Go west". Noul album, ce urmează să apară pe piaţă pe 1 aprilie, se numeşte, desigur, "Super".

20
/01
/16

Vineri, 22 ianuarie (19.00), Orchestra Națională Radio îi invită pe iubitorii muzicii la un concert MOZART / BEETHOVEN, eveniment ce se va desfășura la Sala Radio sub bagheta dirijorală a lui MĂDĂLIN VOICU - fiul marelui violonist Ion Voicu - și cu participarea apreciatului violonist ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cântat și Ion Voicu.

15
/01
/16

„Muzică, prin fond şi prin formă, poezia lui Eminescu nu mai are nevoie de nici o altă melodie”, spunea criticul şi istoricul literar Garabet Ibrăileanu, încercând să sublinieze ideea, adevăratră în fond, că muzicalitatea poeziei eminesciene, excepţională, îşi este suficientă sieşi. Cu toate acestea, nu puţini au fost artiştii români care, de-a lungul anilor, au pus pe muzică câteva dintre cele mai cunoscute poezii eminesciene.

15
/01
/16

Nana Mouskouri va susține un concert la Sala Palatului, pe 5 martie, evenimentul fiind cuprins în turneul "Happy Birthday". Recitalul artistei, care va fi acompaniată de instrumentiști francezi, va cuprinde șlagărele care au făcut-o celebră.

12
/01
/16

Victor Wooten revine în București, după show-ul sold-out din 2014, pe 10 noiembrie, la Sala Radio. Cea mai sonoră prezență din istoria chitarei bas, americanul Wooten a primit la doar 8 ani porecla „Asul Basului”, a trecut la „Titanul din Tennesee”, pentru ca apoi să fie comparat cu Michael Jordan, pentru performanțele sale fabuloase.