„The Golden Glove” – thrillerul șoc al lui Fatih Akin despre un criminal în serie, de astăzi în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-golden-glove-thrillerul-soc-al-lui-fatih-akin-despre-un-criminal-in-serie-de-astazi-in-cinematografe/

„The Golden Glove”/„Mănuşa de Aur”, cel mai nou film semnat de Fatih Akin, un thriller şocant despre Fritz «Fiete» Honka, criminalul în serie care ultragiat Hamburgul în anii ‘70, poate fi văzut, de astăzi, 21 iunie, pe marile ecrane din România, distribuit de Independenţa Film.

Un articol de Petre Ivan|21 iunie 2019

Inspirat de un caz real și având la bază bestsellerul scris de Heinz Strunk, „The Golden Glove spune povestea lui Fritz «Fiete» Honka (Jonas Dassler), un ucigaș în serie care ataca femeile din districtul felinarelor roșii din Hamburg, atrăgându-le în apartamentul său din mansardă.

Teribil de incomod, nerecomadat sensibililor și interzis minorilor, „The Golden Glove a șocat audiența încă de la premiera din cadrul Festivalului de Film de la Berlin prin abordarea deosebit de brutală a vieții mizere și crimelor teribile înfăptuite de Fritz «Fiete» Honka.

La prima vedere, Fritz „Fiete” Honka este un ratat demn de milă. Bărbatul cu fața distrusă își petrece nopțile la „Mănușa de Aur”, barul din cartier, în timp ce urmărește femei singure. Niciunul dintre obișnuiții barului nu suspectează că aparent inofensivul Fiete este, de fapt, un monstru. Filmul lui Fatih Akin spune povestea reală a lui Fritz Honka, un bărbat care a ucis și dezmebrat cel puțin patru femei, și a barului său preferat, unde cântecele germane siropoase fac bețivii să lăcrimeze, iar alcoolismul este un reflex împotriva suferinței și a nostalgiei.

Bulversant și tulburător, filmul regizorului german de origine turcă Fatih Akin îl are în rolul principal pe tânărul și atrăgătorul actor Jonas Dassler, în vârstă de doar 23 de ani. De nerecunoscut sub machiajul special, care a adus și un premiu acestei pelicule, Jonas Dassler se metamorfozează într-un psihopat alcoolic, sadic și declasat, care a terorizat Hamburgul în anii ‘70.

Despre scenaristul și regizorul Fatih Akin

Debutul internațional al lui Fatih Akin s-a produs odată cu filmul „Head-On”, câștigător al Ursului de Aur. A documentat diversitatea scenei muzicale din Istanbul în „Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul”, iar filmul său din 2007, „The Edge of Heaven”, a câștigat premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul de la Cannes.

În 2017, Fatih Akin a obținut cel mai mare succes al său de până acum, cu filmul „In the Fade”, cu Diane Kruger. Printre alte premii, producția a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin și Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes. Cel mai nou film al său, „The Golden Glove”/„Mănușa de Aur”, a avut premiera anul acesta, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, iar din 21 iunie va rula pe marile ecrane din România.

Foto: The Golden Glove – facebook

31
/05
/22

Vara începe cu o veste bună – sau, mai degrabă, două! Centrul Ceh vă invită din nou la proiecții de film pe strada Ion Ghica 11. Documentary Mondays și Fiction Tuesdays reîncep pe 6 și 7 iunie, după ce timp de 2 ani s-au desfășurat în format online. Iubitorii de filme cehe și de documentare pot vizita din nou unul dintre cele mai îndrăgite institute culturale din București, unde sunt așteptați cu bere cehă și o atmosferă prietenoasă.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.