The Grand Budapest Hotel vine la Dakino via Berlin
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-grand-budapest-hotel-vine-la-dakino-via-berlin/

Prezentat în premieră mondială în deschiderea Berlinale 64, The Grand Budapest Hotel va fi proiectat în premieră în România în deschiderea celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO, miercuri, 12 martie.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2014

Prezentat în premieră mondială în deschiderea Festivalului de Film de la Berlin, The Grand Budapest Hotel va fi proiectat, în premieră în România, în cadrul celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO, miercuri, 12 martie.

Cel mai recent film semnat Wes Anderson, The Grand Budapest Hotel urmăreşte aventurile lui Gustave H, recepţionerul unui cunoscut hotel european din perioada interbelică şi ale lui Zero Moustafa, băiatul care duce bagajele la acelaşi hotel şi care devine cel mai bun prieten al său.

Cu Ralph Fiennes şi Tony Revolori în rolurile principale, distribuţia reuneşte nume precum F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Tom Wilkinson şi Owen Wilson.

The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel, ultima creație a lui Wes Anderson

Cu trei nominalizări la Premiile Oscar ca regizor şi scenarist, Wes Anderson este cunoscut pentru titluri precum Rushmore (1998), The Royal Tenenbaums (2001), The Life Aquatic with Steve Zissou (2004), Fantastic Mr. Fox (2009) şi Moonrise Kingdom (2012).

Proiectat în deschiderea DaKINO 23 prin amabilitatea Odeon Cineplex, filmul va avea premiera în cinematografe în data de 21 martie. Festivalul Internaţional de Film DaKINO se va desfăşura în perioada 12- 16 martie la Bucureşti.

Foto cu The Grand Budapest Hotel și Wes Anderson – Cinemagia

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.