THE IRISHMAN – first trailer (recomandat de Cinesseur)
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-irishman-first-trailer-recomandat-de-cinesseur/

Toamna aceasta, pe Netflix, ajunge „The Irishman”, un film de Martin Scorsese, cu Robert De Niro, Al Pacino şi Joe Pesci în distribuţie.

Un articol de Petre Ivan|31 iulie 2019

“Mai doriți un trailer gigea? Mă rog, fie că da, fie că nu, am mai găsit unul. Vine de la #Netflix, care i-a oferit lui Scorsese exact ce-și dorește orice regizor: libertate și cash #căcălăuMăriaTa.

Cu astea, Marty i-a pus (iar) la aceeași masă pe De Niro & Pacino (să nu uitați niciodată că primul care a reușit manevra a fost Michael Mann!) și a executat THE IRISHMAN. Ba i-a și întinerit (de-aged, zice el) cu niște efecte speciale de ne va sta falca-n șpagat când i-om vedea full exposure.

Dacă Pacino e la prima colaborare cu Scorsese (bizar, știu), Joe Pesci e omul lui de bază și nu avea cum lipsi din film, în prag de retragere fiind. Alți oameni de bază și de vază din distribuție: Anna Paquin, Harvey Keitel și Ray Romano.

#THEIRISHMAN are la temelie romanul „I Heard You Paint Houses” de Charles Brandt.

Netflix va lansa filmul în săli la toamnă (selecția stabilimentelor americane îi aparține) și pe IMGB-ul din dotare pentru #tătălumia.” – Cinesseur

Foto: THE IRISHMAN – facebook

20
/09
/21

Între 20 septembrie și 15 noiembrie, proiectul interdisciplinar „Noi împotriva noastră. Intervenție culturală pentru destigmatizarea bolilor psihice” continuă derularea la nivel național a seriei de activități artistice și de conștientizare dedicate cu precădere membrilor rețelei de sprijin din jurul persoanelor afectate de boli psihice, dar și publicului larg. 

17
/09
/21

OPINIE Mai mulţi cineaşti români importanţi, deopotrivă producători şi regizori, printre care Stere Gulea, Tudor Giurgiu, Ada Solomon şi Nae Caranfil, îşi exprimă nemulţumirea faţă de felul în care se desfăşoară concursurile de finanţare organizate de Centrul Naţional al Cinematografiei.

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Independența Film lansează în cinema din 17 septembrie, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: „Lux Æterna”, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul „Vocea umană”/ „The Human Voice”, care o are protagonistă pe Tilda Swinton, purtând haine semnate de Balenciaga.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

05
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Partea de început din „Întregalde” este o demonstraţie de forţă. Orăşenii, bine îmbrăcaţi şi echipaţi, se simt în largul lor. Sunt relaxaţi şi siguri pe ei. Fac glume, se tachinează. Au maşini de teren puternice, care urcă impetuos drumurile (iar camera de filmat are grijă să insiste pe asta).