The Kryptonite Sparks lansează concursul „REMIX & REIMAGINE” pentru muzicieni și artiști vizuali
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-kryptonite-sparks-lanseaza-concursul-remix-reimagine-pentru-muzicieni-si-artisti-vizuali/

Trupa indie/alternative The Kryptonite Sparks invită muzicienii şi artiştii vizuali să participe la concursul „REMIX & REIMAGINE”, o provocare creativă care îşi propune să stimuleze originalitatea şi expresia artistică.

Un articol de Petre Ivan|6 noiembrie 2024

Vor să vadă cum se transformă creațiile lor în mâinile tale. Ai libertate aristică, brief-ul fiind: just have fun with it!

Perioada concursului: 28 octombrie – 8 noiembrie 2024

Pentru muzicieni: Ai la dispoziție STEM-urile (track-uri cu grupuri de instrumente – tobe, bass, voci etc) câtorva dintre piesele noastre. Poți să le folosești cum vrei: creează un remix, integrează-le în propriile compoziții, adaugă-ți propria linie vocală etc.

Pentru artiști vizuali: Ai acces la resurse foto și artwork-uri. Integrează-le în stilul tău: fie că desenezi, le integrezi într-un colaj, faci o lucrare 3D, sau altă formă de exprimare artistică în imagine, folosește-le așa cum simți pentru a crea ceva original.

Premii:
Câte 3 premii pentru fiecare categorie, sub formă de voucher pentru echipamente muzicale sau materiale artistice:
Locul I: 1500RON
Locul II: 700RON
Locul III: 300RON
Cum poți participa:
1. Vizitează pagina concursului!
2. Descarcă arhivele STEM sau materialele vizuale
3. Ai până pe 8 noiembrie să îți completezi creația și să o uploadezi pe formularul de înscriere (disponibil tot pe pagina concursului)

Câștigătorii vor fi anunțați pe 13 noiembrie, vor primi voucherele iar creațiile câștigătoare vor fi publicate pe canalul de Youtube The Kryptonite Sparks (muzicieni) și pe profilele de social media (artiști vizuali).

20
/06
/24

În data care marchează 66 de ani de la debutul primei ediții a Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, celebrul violoncelist lituanian David Geringas, președintele juriului secțiunii de violoncel, va susține miercuri, 4 septembrie 2024, ora 19:00, un recital de excepție pe scena Ateneului Român, fiind acompaniat la pian de către Mikhail Mordvinov.

14
/06
/24

Organizatorii Concursului Internațional George Enescu anunță rezultatele preselecției secțiunilor instrumentale, pentru ediția a XIX-a: din 555 de muzicieni care au aplicat până la data de 17 mai 2024, juriul de specialitate a selectat 149 de tineri interpreți din 26 de țări, care vor evolua la București în luna septembrie. 

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

03
/02
/23

Marti, 7 februarie, ora 18.30, la Seneca Anticafe, strada Arhitect Ion Minu nr 1, se lansează raportul de cercetare "Consumul cultural al tinerilor și tinerelor din orașele mici și mijlocii. Perspective feministe" realizat de Asociația Room 2046 și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România, cu ocazia derulării proiectului F-SIDES Chapters - o serie de cinecluburi feministe în urbanul mic și mediu din România.

02
/02
/23

După relansarea Programului „Cantemir”, Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, dă startul înscrierilor la sesiunea din acest an a cunoscutelor programe de finanțare a traducerii cărților românești în străinătate: Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Cele două programe se adresează editorilor din afara țării și urmăresc facilitarea accesului la cultura română, prin sprijinirea traducerilor din autori români și a publicațiilor dedicate culturii și civilizației românești.

02
/02
/23

Institutul Cultural Român a lansat apelul la candidaturi pentru bursele ”Woodrow Wilson” care se vor desfășura în anul 2023. În cadrul acestui program, trei cercetători români vor primi câte o bursă în valoare de 14.000 de dolari, constând într-un stagiu de trei luni la Woodrow Wilson International Center for Scholars, din Washington DC.