The Land of the Enlightened, câştigătorul trofeului Anonimul
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-land-of-the-enlightened-castigatorul-trofeului-anonimul/

Filmul “Tărâmul Iluminaţilor/ The Land of the Enlightened”, în regia lui Pieter-Jan De Pue, a primit Trofeul “Anonimul” la gala de închidere a festivalului ce a avut loc, la sfârşitul week-endului trecut, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Filmul a fost distins şi la Festivalul Sundance, cu Premiul Special al Juriului pentru cea mai bună imagine.

Un articol de Petre Ivan|15 August 2016

“Tărâmul Iluminaților/ The Land of the Enlightened” — o coproducție Belgia-Irlanda-Olanda—Germania-Afganistan — spune povestea unui grup de copii afgani din tribul Kuchi, care sapă după vechi mine sovietice și vând materialul explozibil altor copii.

La îmbinarea dintre documentar și ficțiune, filmul – distins şi la Festivalul Sundance, cu Premiul Special al Juriului pentru cea mai bună imagine – este o explorare în imagini a unei țări chinuite de război.

Pieter-Jan De Pue a călătorit în Afganistan pentru perioade îndelungate de timp și a fotografiat țara și locuitorii săi pentru organizații precum Crucea Roșie și ONU.

Imaginile realizate de el au apărut în publicații, dar și în muzee, în expoziții de fotografie.

Premiul Publicului pentru cel mai bun scurtmetraj străin a fost acordat filmului “Eden Hostel”, în regia lui Gonzaga Manso.

Park Chan-wook, premiat "pentru contribuția la frumusețea cinematografiei universale."

Park Chan-wook, premiat “pentru contribuția la frumusețea cinematografiei universale.”

“Pentru mine, premiul publicului este cel mai grozav premiu pe care îl pot primi”, a spus Gonzaga Manso pe scena din Sfântu Gheorghe.

Premiul Publicului pentru cel mai bun scurtmetraj românesc i-a revenit filmului “O noapte în Tokoriki”, de Roxana Stroe.

Premiul a fost înmânat de multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin. Acesta din urmă a apreciat evenimentul din Sfântu Gheorghe.

Este un festival care a început să arate într-adevăr valoarea acestei culturi importante — filmul. – Ivan Patzaichin

Festivalul “Anonimul” s-a desfășurat timp de o săptămână în Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Invitatul special al evenimentului de anul acesta a fost regizorul Park Chan-wook, care a primit, la deschiderea de luni, Trofeul “Anonimul” pentru contribuția la frumusețea cinematografiei universale.

Foto: The Land of the Enlightened – cinemagia

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

Page 1 of 24912345...102030...Last »