The New Yorker, 90 de ani de la lansare
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-new-yorker-90-de-ani-de-la-lansare/

Revista americană The New Yorker marchează 90 de ani de la lansare prin publicarea unei nuvele a scriitorului japonez Haruki Murakami, intitulată “Kino”, ediţia aniversară a revistei având nouă variante de coperte.

Un articol de Petre Ivan|17 Februarie 2015

The New Yorker, 90 de ani de la lansare  / Nuvela lui Haruki Murakami îl are ca protagonist pe Kino, un fost atlet care ajunge agent de vânzări al unei companii de articole sportive şi este nevoit să divorţeze după ce soţia îl înşală cu cel mai bun prieten.

Bărbatul îşi părăseşte locuinţa, se mută la o mătuşă şi deschide un bar, unde, cam de două ori pe săptămână, vine un bărbat tăcut, Kamita, care comandă mereu acelaşi lucru şi apoi stă şi citeşte în linişte.

Murakami a mai publicat nuvele în revista americană The New Yorker şi în trecut, “Kino” apărând, de această dată, în numărul aniversar al publicaţiei, cu ocazia celebrării a 90 de ani de la înfiinţarea acesteia.

Totodată, pe contul de pe reţeaua de socializare Facebook al The New Yorker a fost făcut anunţul că, pentru a marca debutul celui de-al zecelea deceniu de existenţă al revistei, ediţia aniversară a publicaţiei va avea nouă variante de coperte.

Kino, by Haruki Murakami

Kino, by Haruki Murakami

The New Yorker este o revistă americană de reportaje, comentarii, critică literară, care publică inclusiv eseuri, ficţiune, caricaturi şi poezie. Este editată de compania Condé Nast şi a apărut prima dată în 1925.

Îniţial a fost o revistă săptămănală, dar în prezent apare de 47 de ori pe an, cinci dintre numere acoperind o perioadă de câte două săptămâni.

Majoritatea recenziilor şi articolelor publicate se concentrează pe viaţa culturală din New York, dar revista are o audienţă vastă şi în afara metropolei americane.

The New Yorker este cunoscută pentru coperţile ilustrate, pentru comentariile despre cultura populară şi pentru interesul pentru ficţiunea modernă prin includerea de povestiri scurte şi recenzii, dar şi pentru rigurozitatea şi acurateţea relatării faptelor. Revista publică însă şi articole pe teme politice şi sociale.

Foto: The New Yorker – captura site

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

04
/12
/19

Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 5 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Simetria dorințelor“, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean. Vor participa, alături de autor, jurnaliștii Cătălin Striblea și Marius Constantinescu. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

03
/12
/19

Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită miercuri, 4 decembrie, ora 19.00, la lansarea volumului bilingv Opere scelte / Opere alese de Ugo Foscolo, apărut recent la Editura Humanitas, în colecția „Biblioteca Italiană“, în traducerea Smarandei Bratu Elian şi a lui Cornel Mihai Ionescu, cu o prefaţă de Giulio Ferroni.

29
/11
/19

La 8 ani după primul volum, Bucătăria Hoinară se întoarce într-un nou album de fotografie savuros, purtând semnătura lui Răzvan Voiculescu. Evenimentul de lansare va avea loc luni, 2 decembrie, de la ora 19:00, la JW Marriott București, în sala Grand Ballroom.

27
/11
/19

Joi, 28 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din București (Calea Victoriei 45), va avea loc o întâlnire cu scriitoarea Ana Maria Sandu, cu prilejul lansării volumului „Mama îmi spune că am o viață frumoasă”, apărut de curând în colecția „Ego-grafii” a Editurii Polirom. Invitați, alături de autoare, vor fi Marius Chivu și Maurice Munteanu.

25
/11
/19

În marginea cărții „Tot ce este”, de James Salter, publicată recent la editura Humanitas Fiction, în traducerea lui Radu Paraschivescu.

22
/11
/19

Duminică, 24 noiembrie, de la ora 14.30, Gaudeamul 2019 găzduiește, la standul editurilor Brumar&Hyperliteratura (standul 127), lansarea volumului „In.Fuzion#Ispita”, în prezența scriitorilor și artiștilor care au participat la acest proiect inovator.

Page 1 of 9812345...102030...Last »