The New Yorker, 90 de ani de la lansare
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-new-yorker-90-de-ani-de-la-lansare/

Revista americană The New Yorker marchează 90 de ani de la lansare prin publicarea unei nuvele a scriitorului japonez Haruki Murakami, intitulată “Kino”, ediţia aniversară a revistei având nouă variante de coperte.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2015

The New Yorker, 90 de ani de la lansare  / Nuvela lui Haruki Murakami îl are ca protagonist pe Kino, un fost atlet care ajunge agent de vânzări al unei companii de articole sportive şi este nevoit să divorţeze după ce soţia îl înşală cu cel mai bun prieten.

Bărbatul îşi părăseşte locuinţa, se mută la o mătuşă şi deschide un bar, unde, cam de două ori pe săptămână, vine un bărbat tăcut, Kamita, care comandă mereu acelaşi lucru şi apoi stă şi citeşte în linişte.

Murakami a mai publicat nuvele în revista americană The New Yorker şi în trecut, “Kino” apărând, de această dată, în numărul aniversar al publicaţiei, cu ocazia celebrării a 90 de ani de la înfiinţarea acesteia.

Totodată, pe contul de pe reţeaua de socializare Facebook al The New Yorker a fost făcut anunţul că, pentru a marca debutul celui de-al zecelea deceniu de existenţă al revistei, ediţia aniversară a publicaţiei va avea nouă variante de coperte.

Kino, by Haruki Murakami

Kino, by Haruki Murakami

The New Yorker este o revistă americană de reportaje, comentarii, critică literară, care publică inclusiv eseuri, ficţiune, caricaturi şi poezie. Este editată de compania Condé Nast şi a apărut prima dată în 1925.

Îniţial a fost o revistă săptămănală, dar în prezent apare de 47 de ori pe an, cinci dintre numere acoperind o perioadă de câte două săptămâni.

Majoritatea recenziilor şi articolelor publicate se concentrează pe viaţa culturală din New York, dar revista are o audienţă vastă şi în afara metropolei americane.

The New Yorker este cunoscută pentru coperţile ilustrate, pentru comentariile despre cultura populară şi pentru interesul pentru ficţiunea modernă prin includerea de povestiri scurte şi recenzii, dar şi pentru rigurozitatea şi acurateţea relatării faptelor. Revista publică însă şi articole pe teme politice şi sociale.

Foto: The New Yorker – captura site

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.

05
/08
/20

Pe 5 august 2019, murea prozatoarea americană Toni Morrison, prima scriitoare de culoare care obținea, în 1993, Premiul Nobel pentru Literatură. Cartea pe care v-o propunem astăzi este „Cântecul lui Solomon” (Editura Art, colecția „Cărți cult”, 2019), roman publicat în original în 1977.

02
/08
/20

Pentru recomandările de lectură ale lunii august, ne-am oprit la publicistica lui Gabriel García Márquez, memoriile Ditei Kraus și un roman-tribut de David Grossman.

22
/07
/20

O prezentare a biografiei unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, dublată de un spectaculos jurnal de călătorie, volumul Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, va fi lansat marți, 28 iulie, la ora 19.00, în grădina Muzeului Antipa.

Pagina 1 din 10612345...102030...Ultima »