„The Revenant”, „The Finest Hours” & „Deadpool”, la IMAX
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-revenant-the-finest-hours-deadpool-la-imax/

În ianuarie şi februarie, la sala T IMAX de la Cinema City din AFI Palace Cotroceni, trei filme scriu istoria cinematografică a sezonului, pe cel mai mare ecran curbat din ţară: „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”, „The Finest Hours: Furtună extremă” şi „Deadpool”.

Un articol de Petre Ivan|29 ianuarie 2016

Iarna aceasta ai parte de aventură, suspans, dar şi de eroi care salvează ziua, toate redate cu ajutorul spectaculoasei tehnologii IMAX, care te aruncă direct în miezul acţiunii.

Trăieşte o experienţă incredibilă şi intimă cu „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”

Din 20 ianuarie, „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass” cel mai recent film regizat de Alejandro González Inárritu, o tulburătoare poveste despre supravieţuire, care deja a câștigat 3 Globuri de Aur și are 12 nominalizări la Oscar – poate fi văzut în format IMAX la Cinema City. O ocazie ce nu trebuie pierdută, o experienţă specială pentru cinefilii români, dat fiind că ţara noastră este unul dintre puţinele teritorii unde filmul poate fi vizionat în IMAX, iar Inárritu însuşi confirmă că nimic nu se compară cu experiența incredibilă și intimă de a vedea filmul în acest format revoluţionar.

Pentru a putea fi proiectat în format IMAX 2D, filmul a trecut prin ample transformări tehnice la nivel de sunet și lumină (luminozitate, contraste, nuanțe), proces la care a participat și directorul de imagine Emmanuel Lubezki. Urmăriți-l aici pe regizorul Alejandro González Inárritu recomandând vizionarea filmului “The Revenant” în format IMAX.

Inspirată dintr-o întâmplare adevărată, pelicula spune povestea legendarului explorator Hugh Glass (Leonardo DiCaprio), membru al unei expediții la frontiera americană, care e rănit grav de un urs grizzly și apoi abandonat de colegii săi. Cu o voință de fier și îndrumat de amintirea celor dragi, Glass supraviețuiește în mod miraculos și reușește să străbată peste 300 de kilometri pe jos, în sălbăticie, până la tabăra expediției. Îl motivează un singur lucru: să îl găsească pe cel care l-a trădat, John Fitzgerald (Tom Hardy).

Simte forţa naturii dezlănţuite în „The Finest Hours: Furtună extremă”

Următoarea premieră la IMAX este pe 29 ianuarie: „The Finest Hours: Furtună extremă”, un film despre supravieţuire la bordul unui petrolier rupt în două de o furtună puternică şi despre curajul neaşteptat al unuia dintre ofiţerii de la bord Ray Sybert (Casey Affleck), care preia comanda echipajului şi îi inspiră pe oameni să lase deoparte diferențele și să lucreze împreună pentru a supravieţui. Doar la IMAX imaginile copleşitoare cu furtuna, cea mai fidelă redare a realităţii care îţi cuprinde inclusiv vederea periferică şi sunetul care zguduie pământul şi îţi taie respiraţia fac posibilă imersia totală la bordul SS Pendleton.

Scenele de acţiune sunt viscerale şi impresionante din punct de vedere vizual, fiind ancorate de emoţiile puternice bazate pe forţa spiritului uman. Astfel, urmărirea filmului în format IMAX este perfectă datorită proporţiilor epice şi naturii imersive ale acestei cutremurătoare poveşti adevărate, după cum ne arată şi acest material special despre film, featurette-ul „special look” de la IMAX:

Află de ce „bigger is better”  în „Deadpool”

Iar pe 12 februarie se lansează „Deadpool”, un „reboot total” al personajului din „X-Men Origins: Wolverine”. Supranumit mercenarul cu gură mare, Deadpool obţine puteri incredibile, în urma unui experiment militar destinat să redea abilitatea de regenerare rapidă a lui Wolverine. Acestea vin, însă, şi cu unele inconveniente: instabilitate psihică şi un fizic desfigurat. Filmul e acţiune neîntreruptă, iar Deadpool însuşi le transmite fanilor că, la IMAX, „mai mare înseamnă mai bun”, demonstrând cum arată un creier uman pe enormul ecran dintr-o sală IMAX. Clipul integral îl găsiţi aici:

Cele 3 filme vor putea fi urmărite şi în format 2D („The Revenant”), respectiv 3D („The Finest Hours” şi „Deadpool”), în locaţiile Cinema City din ţară, precum şi în format 4DX ( „The Finest Hours”), la Cinema City din Mega Mall Bucureşti şi City Park Constanţa.

Despre Cinema City

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România și face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanț de cinematografe din Europa. Compania are multiplexuri în 16 orașe din țară: București, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Ploiești, Pitești, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara.

În total, Cinema City operează 22 de multiplexuri, cu 198 de săli și 36.289 de locuri. Cineworld Group este prezent în 9 țări, deținând 217 multiplexuri cu 2.000 de săli, dintre care 25 IMAX și 12 săli 4DX. Primul cinematograf al companiei a fost deschis în 1930 în Haifa, Israel, compania extinzându-se în Europa Centrală  în 1997, și intrând în România în 2007.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.