„The Undoing” – titlul care conduce nominalizările la categoria miniserie cu 4 nominalizări. „The Flight Attendant” – 2 nominalizări
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-undoing-titlul-care-conduce-nominalizarile-la-categoria-miniserie-cu-4-nominalizari-the-flight-attendant-2-nominalizari/

Au fost anunţate nominalizările la Globurile de Aur. Gala va avea loc pe 28 februarie şi va fi prezentată de Tina Fey şi Amy Poehler.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2021

Titlurile HBO și HBO Max nominalizate la cea de-a 78-a ediție a Globurilor de Aur sunt:

  • „The Undoing” (creat și produs de David E Kelley și regizat de Susanne Bier) – 4 nominalizări, în categoriile Cea mai bună miniserie, Cea mai bună actriță în rol principal într-o miniserie (Nicole Kidman), Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie (Hugh Grant) și Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie (Donald Sutherland);

 

  • „The Flight Attendant” (creat de Steve Yockey) – 2 nominalizări, în categoriile Cel mai bun serial de comedie și Cea mai bună actriță într-un serial muizcal sau de comedie (Kaley Cuoco);

 

  • „Perry Mason” (creat de Ron Fitzgerald, Rolin Jones) – o nominalizare în categoria Cel mai bun actor într-un serial dramă (Matthew Rhys);
  • „Lovecraft Country” (creat de Misha Green) – o nominalizare în categoria Cel mai bun serial – dramă;
  • „I Know This Much Is True” (regizat de Derek Cianfrance) – o nominalizare în categoria Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie (Mark Ruffalo).

Pe lângă producțiile originale HBO sau HBO Max, pe HBO GO sunt disponibile și alte seriale dintre cele nominalizate la ediția de anul acesta a Globurilor de Aur:

The Great (creat de Tony McNamara) – 3 nominalizări

Normal People (regizat de Lenny Abrahamson și Hettie Macdonald) – 2 nominalizări
Small Axe (regizat de Steve McQueen) – 2 nominalizări
Black Monday (creat de Jordan Cahan, David Caspe) – 1 nominalizare
Killing Eve (creat de Phoebe Waller-Bridge) – 1 nominalizare
Mrs. America (creat de Dahvi Waller) – 1 nominalizare
Ramy (creat de Ari Katcher, Ryan Welch, Ramy Youssef) – 1 nominalizare

Toate titlurile menționate pot fi urmărite oricând pe HBO GO.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producții de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.

02
/08
/22

Festivalul Cinemascop a început luni, 1 august, și vă așteaptă până pe 7 august cu filme europene, expoziții, ateliere de creație pentru copii, un spectacol de teatru și o atmosferă de vacanță la mare aparte.

02
/08
/22

Programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8-14 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, este acum disponibil aici: https://bit.ly/Anonimul2022.

28
/07
/22

Regizat de regretatul Mantas Kvedaravičius, „Mariupolis 2”, care a fost prezentat în premieră mondială în luna mai la Cannes, va deschide cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8 - 14 august la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

27
/07
/22

Aşa cum ne-a obişnuit, Festivalul de Film de la Veneţia a adunat şi în acest an, în competiţie sau în afara ei, multe nume mari ale cinematografiei mondiale: de la Darren Aronofsky, Alejandro G. Inarritu şi Jafar Panahi, la Paul Schrader, Sergei Loznitsa, Oliver Stone şi Lars von Trier.

26
/07
/22

Celebrul Festival de la Veneţia şi-a anunţat marţi selecţia pentru ediţia din acest an. Până vom comenta principalele secţiuni, să notăm prezenţa debutului în lungmetrajul de ficţiune al lui Mihai Mincan, "Spre Nord", în competiţia Orizzonti.

26
/07
/22

Cinci lungmetraje de ficțiune și documentare vor concura anul acesta pentru marele trofeu al celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care va avea loc în perioada 8 - 14 august, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

26
/07
/22

„Delta Bucureștiului”, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut în cinematografe din 23 septembrie. Filmul documentar, al doilea al regizoarei cunoscută deja publicului pentru „Marussia” (2013), spune, prin vocea actrițelor Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu, povestea unui teren viran.