Theodore Roosevelt. DiCaprio și Scorsese, o nouă colaborare
https://www.ziarulmetropolis.ro/theodore-roosevelt-dicaprio-si-scorsese-o-noua-colaborare/

Leonardo DiCaprio şi Martin Scorsese vor colabora din nou într-un film biografic despre viaţa fostului preşedinte al SUA Theodore Roosevel. DiCaprio îl va interpreta pe Roosevelt, a cărui preşedinţie (1901-1909) a fost un element cheie în conservarea spaţiilor naturale şi faunei sălbatice prin promovarea de parcuri naţionale.

Un articol de Petre Ivan|28 septembrie 2017

Misiunea lui Roosevelt ar putea fi un punct de atracție pentru DiCaprio, care de-a lungul carierei sale s-a angajat în diferite cauze pentru protecția mediului înconjurător.

Roosevelt, care a devenit cel mai tânăr președinte al SUA la 42 de ani după asasinarea predecesorului său William McKinley, este amintit și pentru moștenirea sa în domeniul economic și social, pentru rolul său în construcția Canalului Panama și controlul SUA în jurul acestuia, și pentru faptul de a fi fost primul american laureat al premiului Nobel pentru Pace.

Scorsese și DiCaprio au mai colaborat la ”Gangs of New York” (2002), ”The Aviator” (2004), ”The Departed” (2006), ”Shutter Island” (2010) și ”The Wolf of Wall Street” (2013).

Pe lângă acest ”biopic” despre Roosevelt, actor și regizorul american au în vedere și alte proiecte cinematografice împreună precum ”The Devil in the White City” și ”Killers of the Flower Moon”.

Foto: Theodore Roosevelt, Leonardo DiCaprio și Martin Scorsese – facebook

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.

19
/04
/21

87 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești.