THOMAS LAUDERDALE vine cu PINK MARTINI din nou la București 23 aprilie 2024, ora 20:00, Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/thomas-lauderdale-vine-cu-pink-martini-din-nou-la-bucuresti-23-aprilie-2024-ora-2000-sala-palatului/

Inspirându-se din muzica tuturor popoarelor şi dorind să includă într-un repertoriu fără reproş toate genurile – de la pop, până la jazz şi muzică clasică, Thomas Lauderdale a fondat Pink Martini în 1994.

Un articol de Petre Ivan|24 noiembrie 2023

Inițial, pentru a oferi fundaluri muzicale mai frumoase și mult mai potrivite, prin varietatea lor, evenimentelor internaționale ce aveau ca scop strângerile de fonduri pentru cauze precum drepturile civile, locuințe accesibile, mediu, biblioteci, educație sau parcuri.

În curând, această „mică orchestră” a făcut turnee pe glob cu o duzină de muzicieni, cântându-și muzica

în peste 20 de limbi și concertand în locații legendare precum Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Opera din Sydney și Hollywood Bowl.

Pink Martini reprezintă o incursiune în lumea muzicii într-un mod cu totul aparte. Atmosfera lor muzicală este plină de farmec, subliniat de variațiile ingenioase ale genurilor muzicale de pe tot mapamondul, creând astfel o experiență auditivă cu adevărat remarcabilă.

Trupa, alcătuită din membri talentați și carismatici, aduce un plus de autenticitate și diversitate la fiecare interpretare. China Forbes și Storm Large, cu voci remarcabile, completează perfect compozițiile muzicale, aducând o energie captivantă pe scenă.

Colaborările cu artiști invitați atestă deschiderea trupei către explorarea continuă a sunetului lor. Fiecare proiect este o călătorie muzicală unică, deschizând porți către culturi și stiluri neașteptate.

Un alt aspect de remarcat este abordarea lor lingvistică versatilă. De la balade romantice la ritmuri pline de energie, Pink Martini abordează versurile în diverse limbi, îmbogățind astfel spectrul emoțional al ascultătorului.

În concluzie, Pink Martini nu este doar o trupă, ci o experiență muzicală complexă, care transcende granițele genurilor și limbilor. Cu eleganță și autenticitate, reușesc să creeze o conexiune emoțională profundă cu publicul lor din întreaga lume.

Pink Martini și China Forbes vor susține un nou concert în România – în 23 aprilie 2024, la Sala Palatului acolo unde fanii se vor putea bucura de o experiență intensă, interactivă, cât mai aproape de band, ca de fiecare data.

Pentru concertul de la Sala Palatului, biletele vor intra în presale începând de vineri 24 noiembrie, până duminica 26 noiembrie inclusiv, iar prețurile, în funcție de categorie, variază între 134 și 336 de lei. Biletele de la categoria VIP vor costa 483 de lei și nu vor fi reduse.

Din 27 noiembrie, prețul biletelor va varia între 168 lei la categoria V și 420 lei la Categoria I. Biletele la categoria VIP se vor menține la prețul de 483 de lei.

Biletele pot fi cumpărate exclusiv de pe More.com si Eventim.ro sau din rețeaua magazinelor partenere Eventim – Humanitas, Cărturești, Carrefour și benzinăriile OMV.

11
/01
/23

The Strizzers sunt o trupă de rock alternativ din București, care își invită ascultătorii să exploreze alături de ei un nou concept – rockul urban.

06
/01
/23

Tenorul Rolando Villazón este invitatul special al celor două reprezentații ale spectacolului „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia lui Andrei Șerban, conducerea muzicală Ciprian Teodorașcu, de pe scena Operei Naționale București. Reprezentațiile vor avea loc joi, 12 ianuarie, și sâmbătă, 14 ianuarie, ora 18:30.

04
/01
/23

Filarmonica "George Enescu" celebrează Anul Nou în concertele de joi 5 și vineri 6 ianuarie 2023, ora 19.00, pe scena Ateneului Român. Sub bagheta maestrului David Crescenzi, vor evolua Orchestra Simfonică și Corul Filarmonicii, într-un program ce cuprinde lucrări de Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Gaetano Donizetti, Amilcare Ponchielli, Johann Strauss-fiul și Emile Waldteufel. Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner.

22
/12
/22

Palatul Bragadiru vă invită vineri, 23 decembrie, de la ora 19:00, la concertul extraordinar „Din suflet, de Crăciun” - o producție originală în care repertoriul și coregrafia se îmbină grațios, alături de o experiență wine-tasting de neuitat, pentru a putea savura Ajunul Crăciunului în atmosfera sofisticată a unui palat, monument istoric, fondat în anul 1905.

22
/12
/22

Corul Filarmonicii „George Enescu", pregătit de maestrul Ion Iosif Prunner, susţine la Berlin un concert extraordinar pe 23 decembrie, de la ora 20 (Ora României), concert transmis live de Radio România Muzical. Deplasarea în Germania şi partea de tour management pentru acest eveniment sunt asigurate de Artexim, organizatorul Festivalului Internaţional George Enescu.

21
/12
/22

În perioada 4 – 20 decembrie 2022 Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut 9 spectacole care s-au desfășurat cu casa închisă, în cadrul turneului național „Pe drumul Crăciunului”, care a avut loc la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și București. Invitați speciali ai Corului Madrigal au fost actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu.

21
/12
/22

Strălucita atmosferă plină de fervoare a muzicii clasice este rezervată celor care vor alege să se bucure de trecerea dintre ani la Sibiu. Aflat la cea de-a 14-a sa Ediție, Concertul de Anul Nou de la Sibiu continuă să inoveze formula vieneză și propune publicului tema sonoră a unui «City Break».

20
/12
/22

În preajma Crăciunului, Filarmonica "George Enescu" invită publicul în zilele de joi, 22 decembrie şi vineri, 23 decembrie la ultimele concerte programate în stagiunea simfonică din anul 2022. La pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii se va afla dirijorul francez Nicolas Simon, iar ca soliste vor evolua violonistele Sarah şi Deborah Nemţanu, născute la Bordeaux într-o familie de muzicieni de origine română, cu remarcabile cariere internaţionale.

19
/12
/22

Prima parte a stagiunii 2022-2023 se încheie la Sala Radio cu un eveniment de cea mai înaltă ținută artistică! Vineri, 23 decembrie (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio, în primă audiție în România, Swing Symphony, lucrare compusă de celebra personalitate a jazz-ului mondial Wynton Marsalis. Acesta este deținător a 9 premii Grammy și director artistic de jazz al cunoscutului Lincoln Center – New York, una dintre cele mai importante scene ale Americii. O altă creație semnată de artistul american (Blood on the Fields) este prima compoziție de jazz care a obținut vreodată Premiul Pulitzer pentru muzică.

16
/12
/22

Folclor românesc și argentinian, muzică clasică și jazz, operă și musical, colinde și o expoziție de artă cu vânzare, toate acestea pentru a sărbători un Crăciun de neuitat, într-un palat cu aer interbelic, monument istoric, fondat în anul 1905.