Marii câştigători ai galei Globurile de Aur 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/three-billboards-outside-ebbing-missouri-si-big-little-lies-marii-castigatori-ai-galei-globurile-de-aur-2018/

Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ şi miniseria „Big Little Lies“ sunt marii câştigători ai galei Globurile de Aur 2018, care a avut loc duminică seară în Los Angeles. „The Post“, filmul lui Steven Spielberg, cu Meryl Streep şi Tom Hanks în distribuţie – producţie nominalizată la şase categorii –  a fost perdantul galei, necâştigând nicun trofeu.

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2018

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ s-a impus la patru dintre cele mai importante categorii – Cel mai bun film – dramă, Cea mai bună actriţă în rol principal (Frances McDormand), Cel mai bun scenariu (Martin McDonagh) şi Cel mai bun actor în rol secundar (Sam Rockwell).

Filmul prezintă lupta unei mame îndurerate cu autorităţile locale, care nu fac progrese în prinderea ucigaşului fiicei sale.

În ceea ce priveşte producţiile de televiziune, „Big Little Lies“ a fost desemnată Cea mai bună miniserie, Nicole Kidman a primit trofeul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, Laura Dern pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar, iar Alexander Skarsgard pentru Cel mai bun actor în rol secundar.

Premiile decernate în cadrul galei de duminică seară de la Beverly Hilton Hotel:

Cel mai bun film categoria dramă: „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

Cel mai bun film categoria musical sau comedie: „Lady Bird”

Cea mai bună actriţă într-o dramă: Frances McDormand („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”)

Cel mai bun actor într-o dramă: Gary Oldman („Darkest Hour”)

Cea mai buna actriţă într-un film musical sau comedie: Saoirse Ronan („Lady Bird”)

Cel mai bun actor într-un film musical sau comedie: James Franco („The Disaster Artist”)

Cel mai bun regizor: Guillermo del Toro („The Shape of Water”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Allison Janney („I, Tonya”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Sam Rockwell („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”)

Sam Rockwell, in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Cel mai bun scenariu: Martin McDonagh („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”)

Cel mai bun film de animaţie: „Coco”

Cel mai bun film într-o limbă străină: „In the Fade” (Germania-Franţa)

Cea mai bună coloană sonoră originală: Alexandre Desplat („The Shape of Water”)

Cel mai bun cântec original: „This Is Me” (The Greatest Showman)

Cel mai bun serial de televiziune categoria dramă: „The Handmaid’s Tale”

Cel mai bun serial de televiziune categoria musical sau comedie: „The Marvelous Mrs. Maisel”

Cel mai bun miniserial sau film de televiziune: „Big Little Lies”

Cea mai bună actriţă într-un miniserial sau film de televiziune: Nicole Kidman („Big Little Lies”)

Cel mai bun actor într-un miniserial sau film de televiziune: Ewan McGregor („Fargo”)

Cea mai buna actriţă într-un serial de televiziune dramatic: Elisabeth Moss („The Handmaid’s Tale”)

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune dramatic: Sterling K. Brown („This Is Us”)

Cea mai buna actriţă într-un serial de televiziune musical sau comedie: Rachel Brosnahan („The Marvelous Mrs. Maisel”)

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical sau comedie: Aziz Ansari („Master of None”)

Cea mai buna actriţă în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Laura Dern („Big Little Lies”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Alexander Skarsgard („Big Little Lies”).

Foto: Globurile de Aur 2018 – facebook

22
/11
/24

După un maraton de 7 zile de evenimente speciale în București, Cluj, Iași, Tulcea, Piatra Neamț, Brăila și Constanța, pelicula Moromeții 3 se lansează azi oficial în cinematografele din întreaga țară. Începând de azi filmul va putea fi văzut în 88 de săli de cinema din 47 de orașe din România. Programul complet poate fi consultat pe site-ul oficial al distribuitorului și va fi updatat săptămânal. 

13
/11
/24

ETERN, o poveste de dragoste pusă la încercare de o amenințare care ar putea însemna sfârșitul lumii, navighează interacțiunea dintre schimbările climatice, alegerile umane și consecințele lor, creând o narațiune bogată în simbolism care cucerește publicul.

04
/11
/24

Miercuri, 6 noiembrie, de la ora 18.30, la Cinema Elvire Popesco are loc deschiderea oficială a celei de-a XI-a ediții a UrbanEye Film Festival București, evenimentul anual care promovează, prin intermediul filmului, dialogul despre oraș și viața urbană și creează un cadru de întâlnire pentru cei preocupați de aceste subiecte.

20
/10
/24

Asociația PATRUPETREI anunță un eveniment special de proiecție a filmelor documentare realizate de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 14 „Sfântul Bartolomeu” (proiectul Focus Plus), respectiv ai Școlii Gimnaziale nr. 31 „Triaj” (proiectul Focus Plus 31), la Centrul Cultural Reduta, duminică 20 octombrie, începând de la ora 15:00, cu intrarea liberă.

15
/10
/24

Timișoara se pregătește să găzduiască din nou Festivalul Taifas, un eveniment dedicat filmului și culturii balcanice! Între 15 și 20 octombrie 2024, ne așteaptă o săptămână de filme, muzică, poezie și mâncare balcanică, toate reunite sub tema libertății. De la proiecții premiate la festivaluri internaționale, până la evenimente culturale și petreceri animate, Taifas promite să aducă împreună oameni de toate vârstele.

07
/10
/24

Săptămâna aceasta începe KINOdiseea - Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr, ajuns la ediția cu numărul 16. Între 9 și 13 octombrie, la Sala Gloria și Cinema Muzeul Țăranului din București, publicul va putea descoperi o selecție remarcabilă de filme educative, recunoscute și premiate la festivaluri prestigioase precum Annecy, BUFF Malmö sau Locarno Kids.

07
/10
/24

Un nou film românesc de impact, despre un subiect major și necesar, se lansează în cinematografele din țară pe 11 octombrie. „Clara”, lungmetrajul românesc regizat de Sabin Dorohoi, spune povestea milioanelor de români care sunt nevoiți să plece în străinătate pentru a asigura familiilor lor un trai mai bun.