Thriller-ul psihologic MIRACOL va rula in 19 orase din Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/thriller-ul-psihologic-miracol-va-rula-in-19-orase-din-romania/

„Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri („Periferic”, „Neidentificat”), va putea fi urmarit pe 24 ianuarie, de ziua Micii Uniri, intr-o avanpremiera absoluta, intr-o serie de cinematografe selectionate. Filmul premiat la numeroase festivaluri internationale de prestigiu se va vedea, cu 10 zile inainte de lansare, in zi de sarbatoare romaneasca, pe ecranele a 21 de sali de cinema din toata tara.

Un articol de Liliana Matei|21 ianuarie 2022

Avanpremiera pe 24 ianuarie, in 21 de cinematografe

„Miracol”, distribuit de catre Bold Films Studio, imbina intensitatea unei drame si tensiunea unui thriller psihologic cu suspansul si intriga atent construita a unui film politist si ii are in rolurile principale pe Ioana Bugarin si Emanuel Parvu. Din distributie mai fac parte: Cezar Antal, Ovidiu Crisan, Valeriu Andriuta, Ana Ularu, Valentin Popescu, Marian Ralea, Nora Covali, Natalia Calin, Catalina Moga, Olimpia Malai, Vasile Muraru si Mircea Postelnicu.

Pe 24 ianuarie, avanpremiera „Miracol” va putea fi vizionata in 21 cinematografe din Bucuresti: Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Cinema City Mega Mall, Cinema City Park Lake, Cineplexx Baneasa, Hollywood Multiplex, Movieplex, Happy Cinema), dar si din tara, in Cluj (Cinema City Iulius), Iasi (Cinema City Iulius), Timisoara (Cinema City Iulius), Constanta (Cinema City Shopping City), Ploiesti (Cinema City Shopping City), Sibiu (Cineplexx) si tot in reteaua Cinema City din Targu Mures, Galati, Bacau, Pitesti, Arad, Suceava si Piatra Neamt.

Din 4 februarie, filmul va rula pe ecranele a peste 40 de cinematografe din 19 orase din Romania (Bucuresti, Cluj, Timisoara, Constanta, Iasi, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures, Piatra Neamt, Suceava, Bacau, Bistrita, Alba Iulia, Craiova, Galati, Buzau, Pitesti, Arad si Botosani). Detalii despre program si despre bilete vor fi disponibile pe pagina de Facebook Miracol / Miracle.

Impartit in doua capitole, „Miracol” o urmareste pe tanara calugarita novice Cristina Tofan (Ioana Bugarin) in timp ce se strecoara afara dintr-o manastire izolata, pentru a merge la spitalul din orasul vecin. Nereusind sa-si rezolve problemele si sa-l gaseasca pe barbatul pe care il cauta, pe drumul de intoarcere intalneste o soarta neasteptata.

A doua parte a filmului il are in centru pe Marius Preda (Emanuel Parvu), inspectorul de politie plecat pe urmele ei, care-i reface drumul pas cu pas – intr-o structura perfect oglindita. Investigatia lui aduce la lumina indicii si confesiuni care conduc nu numai inspre adevarul greu de inteles din spatele actiunilor Cristinei, ci si la un posibil miracol.

TRAILER

 Dupa „Neidentificat”, castigatorul trofeului ANONIMUL 2021, „Miracol” este a doua parte a unei trilogii a carei actiune se petrece in Piatra Neamt, orasul natal al regizorului Bogdan George Apetri (profesor de regie la universitatea Columbia, in New York).

Imaginea filmului este semnata de Oleg Mutu, scenografia a fost realizata de Mihaela Poenaru, costumele sunt semnate de Liene Dobrāja, iar de machiaj s-a ocupat Bianca Boeroiu. Filmul este produs de Oana Iancu si Bogdan George Apetri prin noua lor casa de productie THE EAST COMPANY PRODUCTIONS. Minodora Serban este producator executiv, iar co-producatori sunt Viktor Schwarcz si Aija Bērziņa.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.