TIFF 2015 – 12 filme surprinzătoare în competiţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff-2015-12-filme-surprinzatoare-in-competitie/

Dennis Lim, membru al juriului competiţiei TIFF 2015, consideră că lista celor 12 filme selectate este “surprinzătoare”, peliculele fiind interesante, şi a apreciat faptul că sunt promovaţi regizori aflaţi la primul sau al doilea lung metraj.

Un articol de Petre Ivan|4 Iunie 2015

TIFF 2015 / “Numărul de 12 filme selectate pentru competiţia TIFF este unul rezonabil, vom da mai multe premii, nu doar unul, vor fi marele premiu, premiul pentru regie, pentru actori, premiul juriului. Am fost membru al mai multor jurii, iar acest număr este unul bun. Suntem la jumătatea vizionării filmelor din competiţie, este o listă surprinzătoare, filmele sunt interesante, nu este o competiţie tipică, ci una care este concentrată pe regizori aflaţi la primul sau al doilea film, filmele alese au venit din părţi diverse ale lumii”, a spus Lim.

Potrivit acestuia, faptul că sunt filme realizate de regizori aflaţi la prima sau a doua peliculă înseamnă şansa “descoperirii de noi talente”.

Dennis Lim crede că cinematografia românească traversează în ultimii ani o perioadă fastă, apreciind că secţiunea Zilele Filmului Românesc este una dintre “cele mai tari” din cadrul TIFF 2015.

La rândul său, actriţa Olimpia Melinte, de asemenea membră a juriului TIFF 2015, a declarat că, în momentul jurizării unui

Olimpia Melinte, de asemenea membră a juriului TIFF 2015

Olimpia Melinte, de asemenea membră a juriului TIFF 2015

film, pentru ea, personal, “emoţiile sunt importante şi o poveste puternică”.

Ne-am împărţit cumva, eu mă uit mai atent la felul în care joacă actorii şi urmăresc emoţiile, actoria fiind un joc al emoţiilor. Dacă nu există emoţii, nu mă pot raporta într-un mod bun la ceea ce văd, aşa că asta mă interesează foarte mult. Dar nu sunt atentă doar la partea de actorie, sunt detalii pe care le observ fără să vreau, dacă îmi place povestea –  Olimpia Melinte.

Din juriul Competiţiei TIFF 2015 mai fac parte Violeta Bava din Argentina, George Ovashvili din Georgia şi Juliette Lepoutre din Franţa.

În competiţia TIFF 2015 sunt incluse un număr de 12 filme: Despre oameni şi oi, 10.000 de kilometri, Melody, Regii capitulează, Lecţia, Radiator, Melbourne, Parisul nordului, Incendiul, Nopţi de vară, 600 de mile şi Plan pe şase ani.

Premierea filmelor din competiţia TIFF 2015 va avea loc sâmbătă seară, în cadrul Galei de închidere a festivalului.


Foto: TIFF 2015, Olimpia Melinte – www.tiff.ro

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

Page 1 of 24912345...102030...Last »