TIFF anunță un parteneriat cu TikTok: #PovestitorulDeFilm le dă șansa creatorilor de conținut să câștige o experiență la Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff-anunta-un-parteneriat-cu-tiktok-povestitoruldefilm-le-da-sansa-creatorilor-de-continut-sa-castige-o-experienta-la-cluj/

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022) anunţă un parteneriat cu platforma TikTok, prin care îşi propune să aducă în focus creatorii români de conţinut pasionaţi de cinematografie şi să îi invite să-şi găsească inspiraţia la cel mai mare eveniment de film din ţară. Parteneriatul include un hashtag challenge, care va culmina cu un eveniment de premiere special la Cluj-Napoca, şi un Masterclass VFX pentru adolescenţi susţinut de Robert Tatoi, în cadrul EducaTIFF.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2022

Sub hashtag-ul #PovestitorulDeFilm, utilizatorii români de TikTok pot intra în challenge-ul TIFF 2022. Pentru a participa, creatorii de conținut trebuie să realizeze un clip video pe TikTok, nu mai lung de 1 minut, în care să povestească sau să arate într-un mod creativ acțiunea unui film sau serial care le-a plăcut. Challenge-ul este să nu spună numele filmului sau serialului, ci să își încurajeze urmăritorii să ghicească. Cele mai creative și inspirate două clipuri video vor fi premiate cu o experiență completă pentru două persoane la festival, cu toate cheltuielile asigurate, în perioada 23 – 26 iunie. Aici va avea loc un eveniment de premiere special, unde vor fi proiectate clipurile câștigătoare, iar participanții se vor întâlni cu juriul, profesioniști din industria de film și reprezentanți TikTok.

Câștigătorii vor fi aleși de un juriu format din Cătălin Ionuț (creator de conținut cu peste 2 milioane de urmăritori), Mara Oprea (actriță și creator de conținut) și Carol Ionescu (actor). Competiția #PovestitorulDeFilm se desfășoară până pe 15 iunie. Toate detaliile și regulamentul complet pot fi consultate pe platforma TikTok.

TikTok va fi prezent și în secțiunea educațională a festivalului, EducaTIFF. Robert Tatoi, unul dintre cei mai apreciați creatori de conținut din țară și expert în efecte vizuale va susține un Masterclass VFX joi, pe 23 iunie, de la ora 16:30, adresat exclusiv tinerilor pasionați de creare de conținut, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Vor fi aleși 15 participanți, iar înscrierile se fac completând acest formular – https://forms.gle/shZLxVDLk2Mm1uR76

TIFF poate fi urmărit pe TikTok pe următorul cont: https://www.tiktok.com/@transilvania_iff 

05
/07
/22

Minionii (ființe mici, galbene, cilindrice, cu unul sau doi ochi acoperiți de ochelari, care vorbesc limba „minioneză” pe care doar maleficul lor stăpân, Gru, pare s-o stăpânească la perfecție) și-au câștigat celebritatea binemeritată și au ajuns, iată, cap de afiș al celui de-al doilea lungmetraj dedicat poveștii lor.

05
/07
/22

Adaptarea lui Xavier Giannoli a romanului lui Honoré de Balzac despre ambiții literare și corupția din media în Parisul secolului XIX ajunge în cinema din 8 iulie, distribuit de Independența Film. Prezentat în premieră internațională la Festivalul de la Veneția și câștigător a șapte premii César, printre care și premiul pentru cel mai bun film, Iluzii pierdute reunește în distribuție nume cunoscute precum Cécile de France, Xavier Dolan sau Gérard Depardieu.

04
/07
/22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, între 7 și 10 iulie. Este al 16-lea an în care TIFF aduce la Sibiu cele mai așteptate și premiate producții ale sezonului. Peste 25 de filme în premieră și cine-concerte vor avea loc în două spații outdoor, dar și în cinema. TIFF Sibiu se va desfășura în Piața Huet (toate evenimentele de aici vor avea intrare liberă), în Habermann Markt / Piața Habermann și la Cine Gold. Sloganul ediției este „Make Films, Not War”, un răspuns al organizatorilor față de războiul din Ucraina și un îndemn la creație, nu la distrugere.

04
/07
/22

Prezentarea filmului “R.M.N.” (2022) cu participarea regizorului Cristian Mungiu, proiecţia unei versiuni restaurate a capodoperei “Evanghelia după Matei” (1964), în anul centenarului Pier Paolo Pasolini, şi o dezbatere despre Václav Havel prilejuită de apariţia unui film biografic şi de traducerea în română a unei culegeri de discursuri şi texte ale fostului preşedinte ceh se numără printre evenimentele speciale de la a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 14-17 iulie la Timişoara.

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

24
/06
/22

În sala cinematografului Victoria din Cluj-Napoca, în cadrul secțiunii competiționale a Festivalului Internațional de Film Transilivania (TIFF, 17-26 iunie), este proiectat „The Last Execution“. În prima scenă a filmului, actorul Lars Eidinger, care joacă rolul medicului Werner Teske, se află pe bancheta din spate a unei dube a poliției politice din Germania de Est.

23
/06
/22

Sâmbătă, 25 iunie, Asociațiile Bloc Zero și MaiMultVerde organizează o seară de film pentru toate vârstele pe insula de pe Lacul Morii, dublată de un picnic comunitar și o discuție despre reamenajarea sustenabilă a spațiilor verzi din București.

22
/06
/22

„Elvis“, filmul lui Baz Luhrmann despre cel mai bine vândut cântăreț solo al tuturor timpurilor, e alegerea perfectă pentru entertainment de calitate, în această vară.

22
/06
/22

INTERVIU Prezent la Cluj-Napoca pentru TIFF, regizorul Eran Kolirin vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre ce înseamnă să faci, ca cineast israelian, un film bazat pe o carte a unui scriitor palestinian despre viaţa arabilor care sunt cetăţeni ai Israelului.

20
/06
/22

Poate cel mai bun film nou văzut în primele trei zile de TIFF e "Rimini" (2022), realizat de austriacul Ulrich Seidl - portretul sarcastic al Europei prin povestea unui cântăreţ austriac eşuat care performează pentru pensionari în hoteluri semi-pustii din celebra staţiune italiană care dă titlul.

18
/06
/22

Cluj-Napoca e, zilele astea, orașul ideal. După cum ar spune un clasic în viață: „pentru că… din seria filmelor“. Pentru că… TIFF și pentru că… festival. Mare. Frumos. Prietenos. Aventuros. Și alte cuvinte care se termină la fel de spectaculos – spumos, delicios, tiffelicious.