TIFF2022 caută scenarii horror, în competiția Full Moon Script Contest
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff2022-cauta-scenarii-horror-in-competitia-full-moon-script-contest/

Festivalul International de Film Transilvania lansează apelul de înscrieri pentru Full Moon Script Contest. Ajuns la cea de a doua ediţie, concursul este dedicat scenariilor de episoade pilot pentru seriale şi mini-serii horror, fantasy, thriller sau comedie neagră.

Un articol de Liliana Matei|28 aprilie 2022

Înscrierile au loc până pe 23 mai și se pot face completând acest formular: https://tiff.ro/inscrieri-full-moon-script-contest

Prin intermediul Full Moon Script Contest, TIFF își propune să încurajeze scrierea de astfel de scenarii, oferindu-le autorilor și autoarelor vizibilitate și șansa de a întâlni potențiali parteneri – un pas înainte în concretizarea proiectelor ca producții.

Juriul Full Moon Script Contest, format din 3 specialiști din industria filmului, va selecta scenariul de serial/mini-serie câștigător, ce va fi recompensat cu un premiu în valoare de 1.500 de euro. În plus, câștigătorul sau câștigătoarea va fi invita/ă la TIFF 2022, unde proiectul său va fi adus în atenția potențialilor parteneri (producători, regizori, reprezentanți ai platformelor de streaming). Premiul va fi anunțat la Gala de închidere a celei de-a 21-a ediții a festivalului.

La Full Moon Script Contest se pot înscrie atât scenariștii experimentați, cât și cei aflați la debut, din România, cu vârste peste 18 ani. Scenariile, scrise obligatoriu în limba română, trebuie să se încadreze într-unul dintre cele patru genuri: horror, fantasy, thriller și comedie neagră. Regulamentul complet este disponibil aici: https://tiff.ro/regulament-full-moon-script-contest

Anul trecut, la prima ediție Full Moon Script Contest, au fost oferite două premii: cel mai bun scenariu de lungmetraj, în valoare de 1500 de euro, a mers către „O fată singură în noapte”, scenariu de Sorana Borhină și Rodica Domințeanu, iar cel mai bun scenariu de episod pilot pentru serial/miniserie, în valoare de 1500 de euro a fost ales „Cazul Bâlea Lac / Istorii întunecate”, scenariu de Alex Țibu și Șerban Racovițeanu.

27
/05
/22

Premiera oficială a spectacolului „Cancún” de Jordi Galceran, în traducerea Luminiței Voina-Răuț, cea mai recentă montare a regizorului Felix Alexa. Va avea loc vineri, 3 iunie, și sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.