TIFF2022: Parteneriat cu Netflix pentru Drama Room, programul dedicat creatorilor români de seriale
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff2022-parteneriat-cu-netflix-pentru-drama-room-programul-dedicat-creatorilor-romani-de-seriale/

Scenariştii şi producătorii români care au un proiect de serial sau mini-serie în dezvoltare sunt aşteptaţi să îşi înscrie proiectele în programul Drama Room, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022). A doua ediţie Drama Room este organizată în parteneriat cu Netflix România, iar deadline-ul pentru înscrieri este 3 iunie.

Un articol de Petre Ivan|12 mai 2022

Drama Room este conceput special pentru a-i ajuta pe creatori să-și perfecționeze abilitățile de producție a serialelor și să înțeleagă dinamica pieței internaționale. Programul de 3 zile se va desfășura în timpul festivalului și va consta în paneluri conduse de experți de top din industria cinematografică, inclusiv din partea Netflix, dar și în sesiuni de feedback aplicat. Vor fi selectate 5 proiecte.

Regulamentul complet al programului poate fi consultat aici.

Tutorele principal al Drama Room 2022 va fi producătorul de film Eilon Ratzkovsky. Cu o carieră de peste 25 de ani, Ratzkovsky a produs lungmetraje și seriale TV în Israel și întreaga lume. În ultimii doi ani, a fost tutore pentru TorinoFilmLab și Biennale College Cinema. Este șeful QUIDDITY, o companie de conținut specializată în dezvoltarea de drame TV de înaltă calitate pentru rețele europene și șef de studii pentru TFL Extended.

Numele tuturor experților care se vor întâlni cu realizatorii români la Cluj-Napoca, dar și programul complet Drama Room, vor fi anunțate curând.

Înscrieri: https://tiff.ro/inscrieri-drama-room

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.