TIFF2022: Parteneriat cu Netflix pentru Drama Room, programul dedicat creatorilor români de seriale
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff2022-parteneriat-cu-netflix-pentru-drama-room-programul-dedicat-creatorilor-romani-de-seriale/

Scenariştii şi producătorii români care au un proiect de serial sau mini-serie în dezvoltare sunt aşteptaţi să îşi înscrie proiectele în programul Drama Room, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022). A doua ediţie Drama Room este organizată în parteneriat cu Netflix România, iar deadline-ul pentru înscrieri este 3 iunie.

Un articol de Petre Ivan|12 mai 2022

Drama Room este conceput special pentru a-i ajuta pe creatori să-și perfecționeze abilitățile de producție a serialelor și să înțeleagă dinamica pieței internaționale. Programul de 3 zile se va desfășura în timpul festivalului și va consta în paneluri conduse de experți de top din industria cinematografică, inclusiv din partea Netflix, dar și în sesiuni de feedback aplicat. Vor fi selectate 5 proiecte.

Regulamentul complet al programului poate fi consultat aici.

Tutorele principal al Drama Room 2022 va fi producătorul de film Eilon Ratzkovsky. Cu o carieră de peste 25 de ani, Ratzkovsky a produs lungmetraje și seriale TV în Israel și întreaga lume. În ultimii doi ani, a fost tutore pentru TorinoFilmLab și Biennale College Cinema. Este șeful QUIDDITY, o companie de conținut specializată în dezvoltarea de drame TV de înaltă calitate pentru rețele europene și șef de studii pentru TFL Extended.

Numele tuturor experților care se vor întâlni cu realizatorii români la Cluj-Napoca, dar și programul complet Drama Room, vor fi anunțate curând.

Înscrieri: https://tiff.ro/inscrieri-drama-room

12
/01
/14

TVR 2, TVR HD şi TVRplus.ro difuzează luni, 13 ianuarie, de la ora 20.30, producţia „Zi ca-ti place!”, realizată după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache. Din distribuţie fac parte Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

11
/01
/14

Actorul Constantin Chiriac va fi prezent la Londra pentru a marca Ziua Naţională a Culturii Române printr-un recital de poezie extraordinar, prezentat de ICR Londra. Evenimentul va avea loc miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19:00, la sediul institutului din capitala Marii Britanii.

11
/01
/14

În această duminică, TVR 2 a pregătit cinefililor la „Duminica filmului românesc” două dintre zecile de producţiile cinematografice ale marelui actor Mircea Albulescu. Este vorba de dramele: „Cursa” (de la ora 14.10) şi „Înghiţitorul de săbii” (de la ora 20.50).

10
/01
/14

Pierre Lescure, fostul director al grupului Canal+, va fi desemnat în mod oficial, marţi, noul preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes şi va prelua mandatul de la Gilles Jacob, a declarat joi celălalt candidat la această funcţie, Jérôme Clément, fostul director al postului TV european Arte.

10
/01
/14

Cineastul Andrei Ujica va participa la un simpozion internaţional despre film şi arte vizuale, organizat pe 15-16 ianuarie la Tel Aviv de Muzeul de Artă din Petach Tikva şi Academia de Artă şi Design Bezalel, regizorul fiind invitatul special al evenimentului.

09
/01
/14

Meryl Streep, care i-a înmânat Emmei Thompson premiul pentru cea mai bună actriţă la gala National Board of Review Awards, pentru rolul din "Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii", l-a criticat vehement pe Walt Disney pentru vederile sale sexiste şi anti-semite.

09
/01
/14

Primul invitat de anul acesta al Asociației Scenariștilor Români (ASCER) și al lui Gareth Brookes - gazda şi trainer-ul Bucharest Script Lab (BSLab) - va fi, miercurea viitoare, 15 ianuarie, regizorul şi scenaristul Corneliu Porumboiu.

08
/01
/14

O nouă colaborare marca Martin Scorsese și Leonardo DiCaprio, cu două nominalizări la Globurile de Aur, va fi din 10 ianuarie, pe marile ecrane. „Lupul de pe Wall Street“ prezintă odiseea plină de adrenalină, cinism şi extravaganţă a unei perioade în care banii se câştigau extreme de ușor.

07
/01
/14

CRONICĂ DE CARTE Cu volumul trei din „O istorie subiectivă a tranziţiei filmice “(Editura Paralela 45, 2013), istoricul şi criticul de film Valerian Sava încheie cea mai importantă dare de a seamă a ceea ce s-a întâmplat semnificativ în cinematografia naţională între 2000 şi 2010.