„Tigrul sibian” la Studioul Szigligeti
https://www.ziarulmetropolis.ro/tigrul-sibian-la-studioul-szigligeti/

În data de 6 martie, de la ora 19 va avea loc premiera piesei uneia dintre cele mai puternice voci ai dramaturgiei contemporane româneşti şi europene, Gianina Cărbunariu, cu titlul „Tigrul sibian”. Regia spectacolului este semnată de actriţa şi regizoarea Tünde Tóth.

Un articol de Liliana Matei|3 martie 2021

În 13 decembrie 2011, din cauza neglijenței îngrijitorului, un tigru a scăpat de la grădina zoologică din Sibiu. Animalul a hoinărit ore în șir prin oraș, până echipa compusă din polițiști, vânători și angajații de la Zoo l-a depistat și l-a împușcat cu tranchilizant. Apoi, cu un glonț. Drama prezintă această întâmplare reală, controversată din punctul de vedere a diferiților martori, printre care locuitorii orașului, turiști provenind din Occident, cerșetori, fiind „intervievate” animalele înșiși. Prin prezentarea acestor atitudini, piesa face un comentariu despre societatea europeană contemporană folosind ca punct de pornire un eveniment real, preluat de presa tabloid. În textul său, arată mai multe puncte de vedere, dar și partea de dos a fiecăruia.

Spectacolul beneficiază de traducere în limba română. Premiera va avea loc în data de 6 martie, de la ora 19, în Studioul Szigligeti. Următoarele reprezentații: 7 martie, ora 19 – Studioul Szigligeti; 17 martie, ora 19 – Sala Arcadia. Biletele pot fi achiziționate de la casieriile teatrului.

Din distribuție fac parte Balogh Attila, Dimény Levente, Szotyori József, Trabalka Cecília, Tőtős Ádám. Scenografie este semnată de Florina Bellinda Vasilatos.

12
/04
/21

Joi, 15 aprilie, de la ora 11.00, puteți urmări în regim de live streaming, în cadrul Stagiunii Teatrale Online, spectacolul „Insecte” de Frații Capek, producție a Centrului Cultural LUMINA.

11
/04
/21

„Scriitorul și mașina de scris” de Antoaneta Zaharia (foto) este textul câștigător al celei de-a treia ediții a Concursului de dramaturgie contemporană „Corneliu-Dan Borcia”, organizat de Teatrul Tineretului. Acesta va fi montat într-un spațiu neconvențional: fațada laterală a Teatrului Tineretului.