Tim Burton va regiza o versiune live-action a filmului de animaţie „Dumbo”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tim-burton-va-regiza-o-versiune-live-action-a-filmului-de-animatie-dumbo/

Tim Burton va reinventa din punct de vedere cinematografic o nouă peliculă a studiourilor Disney, întrucât cineastul american a acceptat să regizeze o versiune live-action a filmului de animaţie „Dumbo”

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2015

Inspirat din legendarul film animat din 1941 despre un pui de elefant care trăieşte la circ şi ale cărui urechi foarte mari îl fac să devină ţinta multor ironii, filmul lui Tim Burton va fi un amestec de scene live action cu scene realizate cu ajutorul tehnologiei computerizate, precizează The Wall Street Journal.

În povestea originală, Dumbo este un pui de elefant cu urechi mari, care se împrieteneşte cu un şoricel şi învaţă să zboare.

Lungmetrajul original a fost lansat în 1941 şi a câştigat un premiu Oscar, impunându-se la categoria „cea mai bună coloană sonoră a unui film muzical”.

Live-action este o tehnică ce combină personaje reale cu personaje animate.

Studiourile Disney au avut mare succes în ultimii ani cu câteva filme care au reinventat o serie de pelicule clasice de animaţie. Tim Burton a impresionat cu o versiune proprie a filmului „Alice în Ţara Minunilor”, iar Angelina Jolie a prezentat spectatorilor o faţă nouă, inedită, a poveştii „Frumoasa din pădurea adormită”, în filmul „Maleficent”.

Ambele pelicule au avut de asemenea încasări spectaculoase.

Studioul hollywoodian speră să aibă din nou succes în acest weekend, odată cu lansarea unei versiuni live action a filmului „Cenuşăreasa/ Cinderella„, regizată de Kenneth Branagh, în care rolurile principale sunt interpretate de Cate Blanchett, Richard Madden şi Lily James.

Foto: Tim Burton, Dumbo – cinemagia

12
/01
/14

TVR 2, TVR HD şi TVRplus.ro difuzează luni, 13 ianuarie, de la ora 20.30, producţia „Zi ca-ti place!”, realizată după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache. Din distribuţie fac parte Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

11
/01
/14

Actorul Constantin Chiriac va fi prezent la Londra pentru a marca Ziua Naţională a Culturii Române printr-un recital de poezie extraordinar, prezentat de ICR Londra. Evenimentul va avea loc miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19:00, la sediul institutului din capitala Marii Britanii.

11
/01
/14

În această duminică, TVR 2 a pregătit cinefililor la „Duminica filmului românesc” două dintre zecile de producţiile cinematografice ale marelui actor Mircea Albulescu. Este vorba de dramele: „Cursa” (de la ora 14.10) şi „Înghiţitorul de săbii” (de la ora 20.50).

10
/01
/14

Pierre Lescure, fostul director al grupului Canal+, va fi desemnat în mod oficial, marţi, noul preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes şi va prelua mandatul de la Gilles Jacob, a declarat joi celălalt candidat la această funcţie, Jérôme Clément, fostul director al postului TV european Arte.

10
/01
/14

Cineastul Andrei Ujica va participa la un simpozion internaţional despre film şi arte vizuale, organizat pe 15-16 ianuarie la Tel Aviv de Muzeul de Artă din Petach Tikva şi Academia de Artă şi Design Bezalel, regizorul fiind invitatul special al evenimentului.

09
/01
/14

Meryl Streep, care i-a înmânat Emmei Thompson premiul pentru cea mai bună actriţă la gala National Board of Review Awards, pentru rolul din "Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii", l-a criticat vehement pe Walt Disney pentru vederile sale sexiste şi anti-semite.

09
/01
/14

Primul invitat de anul acesta al Asociației Scenariștilor Români (ASCER) și al lui Gareth Brookes - gazda şi trainer-ul Bucharest Script Lab (BSLab) - va fi, miercurea viitoare, 15 ianuarie, regizorul şi scenaristul Corneliu Porumboiu.

08
/01
/14

O nouă colaborare marca Martin Scorsese și Leonardo DiCaprio, cu două nominalizări la Globurile de Aur, va fi din 10 ianuarie, pe marile ecrane. „Lupul de pe Wall Street“ prezintă odiseea plină de adrenalină, cinism şi extravaganţă a unei perioade în care banii se câştigau extreme de ușor.

07
/01
/14

CRONICĂ DE CARTE Cu volumul trei din „O istorie subiectivă a tranziţiei filmice “(Editura Paralela 45, 2013), istoricul şi criticul de film Valerian Sava încheie cea mai importantă dare de a seamă a ceea ce s-a întâmplat semnificativ în cinematografia naţională între 2000 şi 2010.