Tim Robbins, în premieră în România. Ca regizor de teatru!
https://www.ziarulmetropolis.ro/tim-robbins-in-premiera-in-romania-ca-regizor-de-teatru/

Actorul Tim Robbins, distins cu Oscar şi Globul de Aur, va fi prezent pentru prima dată în România, pe 16 iunie, la Sibiu, în calitate de regizor al spectacolului „Visul unei nopţi de vară”, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru.

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2016

Compania „The Actors’ Gang” va prezenta în 16 și 17 iunie, la Filarmonica de Stat din Sibiu, spectacolul „Visul unei nopți de vară”, în regia lui Tim Robbins. Biletele au fost puse în vânzare, prețurile fiind de 10, respectiv 40 de lei, în funcție de locul în sală.

Tim Robbins va susține și o conferință specială în cadrul FITS. Celebrul actor va primi o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu, în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 18 iunie.

Negocierile pentru aducerea în România a lui Tim Robbins au durat cinci ani, potrivit lui Constantin Chiriac, directorul Festivalului de Teatru de la Sibiu.

După Sibiu, Tim Robbins va vizita Bucureștiul alături de compania „The Actors’ Gang”, a cărui fondator și director artistic este.

Cunoscut publicului român mai ales pentru rolul din filmul „Închisoarea îngerilor”, Tim Robbins a primit un Oscar și de două Globuri de Aur.

Foto: Tim Robbins – cinemagia

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

19
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Pentru că încă nu putem merge la cinema şi la festivaluri, rămânem tot la platformele cu filme accesibile din fotoliul de acasă. De data asta, vă recomandăm trei scurtmetraje foarte speciale, realizate de britanicul Jonathan Glazer, thailandezul Apichatpong Weerasethakul şi americanul Jonas Mekas şi disponibile pe MUBI.

17
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera recentă la HBO şi disponibil pe platforma HBO GO, „Natalie Wood: Ce rămâne în urmă” (2020) este un documentar biografic realizat de Laurent Bouzereau despre una dintre cele mai cunoscute actriţe americane. Filmul are ca punct de pornire moartea suspectă a vedetei la doar 43 de ani.

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

07
/05
/20

PREVIEW Din multitudinea de oferte de filme care pot fi văzute de acasă în perioada asta de izolare, vă propunem câteva titluri clasice maghiare, puse la dispoziţie online şi gratuit, cu subtitrare în engleză, chiar de Arhiva de Film din Ungaria.

Page 1 of 26212345...102030...Last »