Timpul nebunilor, de Stela Giurgeanu – Cea mai bună piesă românească a anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/timpul-nebunilor-de-stela-giurgeanu-cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului/

Textul “Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu, a câştigat concursul de dramaturgie “Cea mai bună piesă românească a anului 2014”. Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România – UNITER se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României.

Un articol de Petre Ivan|15 Mai 2015

Juriul concursului de dramaturgie “Cea mai bună piesă românească a anului 2014”, compus din criticii Marina Constantinescu, Dan C. Mihăilescu şi Marian Popescu, a decis să reţină în selecţia finală următoarele piese: “Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu, “Dragoste în vremea lui Koch”, de Olga Delia Mateescu, “Blana leopardului”, de Mihai Octavian Ioana, şi “Ringhispil (Carusel)”, de Kincses Elemèr.

Dintre acestea, juriul a hotărât să desemneze câştigătoare piesa “Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu.

UNITER precizează că piesa a fost înscrisă în concurs fără titlu, pe baza motto-ului de pe pagina de gardă, iar titlul a fost precizat ulterior de autoare şi în acordul unanim al juriului.Timpul nebunilor

Premiul va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER, care se va desfăşura pe scena Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti, pe 25 mai, iar editura Unitext a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

“Cea mai bună piesă românească a anului 2013” a fost desemnată “În trafic”, de Alina Nelega.

Foto: Timpul nebunilor, Stela Giurgeanu – UNITER, facebook

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

18
/04
/19

Într-o zi de 18 aprilie (1506) începea construcția bazilicii Sfântul Petru. Bazilica Sfantul Petru se găsește în monumentala Piață Sfantul Petru, în Vatican, fiind unul dintre locașurile sacre ale creștinismului și în special ale catolicismului

17
/04
/19

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani tocmai a prezentat la Improteca (un spațiu teatral nou în capitală, amplasat pe strada Comănița, la numărul 9), spectacolul „Artă”, o piesă de Yasmina Reza, regizată de Teodora Câmpineanu. 

Page 1 of 79112345...102030...Last »