Tinere talente în recital la sala mică a Ateneului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/tinere-talente-in-recital-la-sala-mica-a-ateneului-roman/

Luni, 16 mai 2022, la ora 19.00, la sala mică a Ateneului Român, Fundaţia Regală Margareta a României în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu” organizează un recital al bursierilor programului Tinere talente.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2022

Evenimentul are loc cu concursul violonistului Rafael Butaru, concertmaistru al orchestrei filarmonicii bucureștene „De 12 ani, Programul Tinere Talente îi ajută cu burse, promovare și mentorat pe muzicienii și artiștii vizuali aflați la început de drum și care reușesc să își construiască o carieră internațională datorită acestui sprijin complex. Filarmonica „George Enescu” ne-a fost alături pe parcursul acestei călătorii, oferind șansa tinerilor talentați de a evolua pe cea mai prestigioasă scenă muzicală a României.“, declară Gabriela Iordache, coordonatorul programului Tinere Talente.

Filarmonica George Enescu
Marți, 16 mai 2022, ora 19.00 – Ateneul Român, Sala mică

Tinere talente

Invitat: RAFAEL BUTARU – vioară
Interpretează: violonista Ștefania Turcu, chitaristul Ovidiu Pintilie, violonceliștii Cornelius
Zirbo, Izabela Ghergu, Iurie Surguciov și Eleonora Bordînc, și soprana Isabela Stănescu. La
pian: Antoniu Nagy

În program, lucrări de: G. Enescu, S. Assad, H. Halvorsen, W. A. Mozart, M. Ravel, A.
Piazzolla , A. Dvorak, D. Popper, M. Ravel și H. Wieniawski
Organizatori: Fundația Regală Margareta a României și Filarmonica „George Enescu”

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.