Tinerețe fără bătrânețe, un proiect online de knowledge capture & transfer
https://www.ziarulmetropolis.ro/tinerete-fara-batranete-un-proiect-online-de-knowledge-capture-transfer/

„Tinereţe fără bătrâneţe: artişti şi producători culturali români contemporani între 30 şi 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

Un articol de Petre Ivan|15 noiembrie 2017

Platforma Modernism.ro este un proiect inovativ pentru spaţiul editorial autohton, promovând online creativii din 2009 și crescând organic până în prezent spre 80.000 unici lunari și prezență pe social media cum ar fi Youtube, Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr și Linkedin.

Seria „modernism art documentaries” lansată în 2012 s-a derulat prin proiectele „3 minute de celebritate” (box cu 3 DVD-uri – 81 de filme de 3 minute cu peste 120 de creativi români contemporani), „Tineri și neînfricați”, „100 de artiști contemporani” și „Tinerețe fără bătrânețe”.

Proiectul Tinerețe fără bătrânețe” contribuie la arhiva digitală Modernism.ro care prezintă artiști și proiecte de cultură vizuală contemporană, o arhivă vizuală și auditivă care poate fi accesată atât în timp real, în timp ce se „construiește”, cât și într-un mod facil, datorită designului platformei, „responsive” pentru toate tipurile de device-uri. Diversitatea și versatilitatea metodelor de prezentare audio-foto și video online și abordarea critică minimală aduc o promovare pe orizontală a fenomenului creativ contemporan românesc.

Ne place acest format media compact de video, audio sau foto online prin care prezentăm un creativ, fie el artist ori producător cultural – se poate „consuma” rapid pe orice device, computer, tabletă, telefon, ipod și este foarte direct și onest. Acest format se bucură de feedback într-o continuă creștere, atât ca impact al vizualizărilor cât și ca noi subscriberi și interactivitate prin comentarii.” (Oana Ioniță Nasui, project manager „modernism art documentaries”).

Toate „portretele” se pot găsi aici.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

* * *

Modernism.ro, ca platformă de promovare a culturii vizuale contemporane, scanează și promovează zilnic scena artistică românească, având capitole pe conținut (Q&A, Gallery Talk etc), pe tip de creativitate (Secret Museums, Expo of the Week, Artist of the Month, Arhitectură, Educație etc.) și pe nișe creative (art therapy, home made art etc.). Ca dezvoltare din 2009, platforma poate menționa încărcări de peste 190 de episoade video de tip interviu sau recenzie, indexări cu peste 1000 de artiști contemporani, 200 de spații de artă românești și 250 de spații de artă est-europene și o medie de 350 de articole postate lunar, pe site, newsletter și rețele sociale.

www.modernism.ro

http://www.facebook.com/modernism.ro

http://www.twitter.com/modernismro

http://www.youtube.com/user/modernismpunctro

http://www.linkedin.com/company/modernism.ro

http://pinterest.com/source/modernism.ro

http://modernismro.tumblr.com/

http://instagram.com/modernismro/

Foto: Tinerețe fără bătrânețe – facebook

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.

22
/10
/19

A treia lună de TAG YOUR IDEAS o prezintă pe scena alternativă a Control-ului, deschisă zilnic și aproape non-stop, pe artista Claudia Brăileanu. Una din exprimările cele mai reprezentative ale instalației Claudiei o reprezintă conceptualizarea pattern-ului, a acelui element de expresie formală, ce impune o reprezentare, prin repetiție, a unei autenticități.

19
/10
/19

Foaierul și holul Sălii Studio a Teatrului Odeon devin, pe timpul desfășurării FNT-29, spațiul unei expoziții despre arta și viața unui artist complex și plin de elaborate viziuni. Un demers care mizează pe informația intenționat-fragmentară, amestecată cu melancolie și decadență...

19
/10
/19

Duminică, 20 octombrie, de la 18.30, la TVR 3, în emisiunea „Vizual”, Marius Constantinescu vă invită la centrul BOZAR din Bruxelles, la deschiderea celui mai mare eveniment dedicat lui Brâncuşi în ultimii 20 de ani şi primul de acest gen din Belgia: expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.