„Țintă marcată” și „Maestrul de la Prado” – noile volume lansate de RAO
https://www.ziarulmetropolis.ro/tinta-marcata-si-maestrul-de-la-prado-noile-volume-lansate-de-rao/

Editura RAO anunţă publicarea cărţii lui Tom Clancy, «Ţintă marcată», bestsellerul nr. 1 în clasamentul publicaţiei New York Times.

Un articol de Liliana Matei|29 decembrie 2015

Cititorii pasionaţi de thrillere de război, toţi cei interesaţi să afle detalii din interiorul serviciilor de informaţii vor fi încântaţi de subiectul romanului. Membrii grupului intitulat „The Campus“ sunt trimişi la Paris ca să ţină sub observaţie o celulă a mişcării „Umayyad Revolutionary Council“ (URC), comandată de emirul Saif Rahman Yasin (nume ficţional pentru Osama bin Laden).Agentul Jack Ryan Jr. îi calcă pe urme legendarului său tată în lupta pentru apărarea idealurilor americane, mai ales când soarta întregii lumi este în joc. Antrenându-se cu forţele speciale, el îşi îmbunătăţeşte aptitudinile de luptă, doborând şi eliminând terorişti oriunde e posibil. În acest timp, tatăl lui candidează din nou la preşedinţia Statelor Unite.

Acţiunea din Ţintă marcată acoperă aspecte din lupta politică în care viaţa privată şi campaniile electorale pot deveni uneori o miză periculoasă: vendete şi discriminarea adversarului, răscolirea trecutului oponentului, crime misterioase, urmăriri, supravegheri.

„Un roman despre războiul tehnologiilor celor mai avansate. O lectură care te prinde, un roman strălucitor”
(Sunday Express)

Thomas Leo Clancy Jr. a fost un scriitor american binecunoscut pentru romanele de spionaj a căror acţiune este plasată în timpul şi după Războiul Rece, în care abundă detaliile militare şi tehnice. Clancy a studiat literatura engleză la Loyola College în Baltimore, absolvind în 1969. În 1992, el a primit un doctorat onorific în Litere.

Maestrul de la Prado, celălalt volum lansat la RAO, este un periplu prin cele mai puţin cunoscute cronici ale celebrei pinacoteci din lume, Muzeul Prado.

„Javier Sierra ne arată cum toate obiectele de artă din muzeul nostru ajută la o mai mare înţelegere a istoriei şi filosofiei.“
(MIGUEL ZUGAZA, Directorul Muzeului Prado)

O aventură care le va schimba cititorilor percepția asupra artei. În acest roman, Javier Sierra i se prezintă cititorului în calitate de învățăcel și de maestru totodată, dezvăluindu-i tainele operelor de artă din Muzeul Prado. În acest scop, autorul ţese o intrigă palpitantă, bazată pe prezența și învățăturile doctorului Luis Fovel, personaj misterios pe care foarte tânărul Sierra l-a cunoscut în timp ce admira tabloul Perla al lui Rafael.

Plimbându-se împreună cu Fovel prin sălile muzeului, autorul face descoperiri care-l vor purta mult mai departe decât și-ar fi închipuit vreodată. Viziuni mistice, profeții, conspirații, erezii și chiar mesaje care par să fi venit din „lumea de dincolo“ i-au inspirat pe maeștri ca Rafael, Tițian, Bosch, Juan de Juanes, Botticelli, Brueghel sau El Greco.

„«Arta funcționează doar atunci când uimește!» afirmă în carte maestrul Fovel, și cititorul va întâlni această stare de uimire în fiecare pagină a romanului. “
Juan Gómez-Jurado, La Voz de Galicia

Format în lumea jurnalismului, JAVIER SIERRA a scris câteva romane foarte bine primite de public, care au un numitor comun: sunt, pentru cititor, o modalitate de a trece în alte lumi prin intermediul unei căi de acces solid documentate despre mistere științifice și istorice. Javier Sierra este singurul autor spaniol contemporan ale cărui romane s-au situat în topul celor mai vândute zece romane din SUA. Cărțile sale au fost traduse în peste patruzeci de limbi.

„Maestrul de la Prado este o carte destinată nu neapărat celor initiați, cât mai degrabă celor care doresc să se inițieze. Cei initiați nu vor fi dezamăgiți, fiindcă vor găsi în ea multe lucruri care le sunt deja cunoscute. Însă, în realitate, romanul se adresează mai ales acelor cititori care, la fel ca mine pe vremea aceea, au acum douăzeci de ani, n-au îndrăznit să pătrundă în lumea artei și care, deodată, întâlnesc un ghid care le explică faptul că tablourile cu adevărat importante nu doar reflectă o scenă, ci povestesc istoria.“
Javier Sierra

29
/05
/14

La Bookfest, se lansează duminică, 1 iunie, începând cu orele 15.30, la standul Editurii Humanitas, volumul „Baricadele”, scris de colegul nostru Andrei Crăciun. Vor vorbi, la lansare, publicistul Radu Paraschivescu și actorul Florin Piersic Jr. “Baricadele” adună o mică parte din publicistica autorului din ultimii opt ani.

29
/05
/14

Alex. Ștefănescu publică, la Editura Allfa, din cadrul grupului editorial All, două cărți, care vor fi prezentate publicului la Bookfest. Prima, „Texte care n-au folosit la nimic”, strânge, sub cupola deznădejdii, publicistica risipită a criticului din ultimele două decenii și jumătate. Cealaltă, despre care va fi vorba aici, „Un scriitor, doi scriitori”, se bucură și de caricaturile maestrului Bogdan Petry.

27
/05
/14

La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, Editurile Polirom şi Cartea Românească vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20%). Vizitatorii tîrgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (aproximativ 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a tîrgului), dar şi peste 100 de titluri la preţul unic de 9,99 lei.

20
/05
/14

În această seară, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va găzdui evenimentul de lansare a romanului „Portocala Mecanica” de Anthony Burgess. La lansare vor participa Marius Chivu, Simona Kessler, Angelo Mitchievici, Andreea Răsuceanu şi Denisa Comănescu.

13
/05
/14

Aproximativ 200 de edituri vor fi prezente la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014, pregătindu-se să aducă publicului cititor, între 28 mai şi 1 iunie, la Romexpo din Bucureşti, peste un milion de volume, dintre care câteva mii de titluri noi.

13
/05
/14

Bookfest Junior 2014 este primul program de evenimente special conceput pentru copii şi adolescenţi, fiind un prilej pentru ei de a face cunoştinţă cu cei care publică cărţi, cu autorii şi ilustratorii de carte.

12
/05
/14

Miercuri, 14 mai, la ora ora 17.00, în Sala „Mircea Vulcănescu” a Bibliotecii Naţionale a României, va avea loc o dezbatere pe tema „Limba exilată şi epistolele ei”, pornind de la cel mai recent volum semnat de Norman Manea, Plicuri şi portrete, ediţia a II-a, revăzută şi adăugită, apărut de curînd la Editura Polirom.

07
/05
/14

La început, l-am văzut, cu adevărat, pe Florin Piersic Jr. pe scenă. Mi-a fost atunci greu să îl compar cu ceva cunoscut. Juca atât de firesc, felul în care dădea din mână, felul în care se mișca, într-o dezordine perfect controlată, totul îmi arăta că l-am întâlnit pe acela pe care îl căutam. Actorul.

05
/05
/14

T. O. Bobe, scriitorul care a dat acum zece ani „Cum mi-am petrecut vacanța de vară“, o carte de o forță de expresie, ba chiar și de un succes rareori egalate, T. O. Bobe, scriitorul care a revenit în 2011 cu „Contorsionista“, ne-a oferit un scurt interviu din care va rezulta că a scrie cărți în România echivalează cu a merge pe o sârmă imposibilă care arareori duce undeva.