Titanic – pe primul loc în topul celor mai triste filme din istorie
https://www.ziarulmetropolis.ro/titanic-pe-primul-loc-in-topul-celor-mai-triste-filme-din-istorie/

Filmul ,,Titanic”, regizat de James Cameron, care a fost lansat în urmă cu 16 ani, s-a situat pe primul loc în topul celor mai triste producţii hollywoodiene din toate timpurile.

Un articol de Andrada Văsii|23 noiembrie 2013

Filmul „Titanic“, regizat de James Cameron, care a fost lansat în urmă cu 16 ani, s-a situat pe primul loc în topul celor mai triste producţii hollywoodiene din toate timpurile.

Filmul Titanic, apărut în 1997, în care actorii Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio joacă rolurile principale, se situează pe primul loc într-un sondaj britanic al celor mai dureroase filme, obţinând 24% din voturi.

Pe locul al doilea se află pelicula „Mizerabilii/ Les Miserables”, iar pe locul al treilea, filmul de animaţie „Bambi”.

Poziţia a patra a fost ocupată de „Calul de luptă/ War Horse”, iar pe locul al cincilea s-a poziţionat pelicula lui Steven Spielberg „E.T. Extraterestrul/ E.T. the Extra-Terrestrial”.

Acest sondaj a fost realizat de site-ul FreeDeliveryLand.co.uk.

„Deşi nu toată lumea recunoaşte, toţi am plâns la un film, la un moment dat în viaţă. «Titanic» are combinaţia perfectă de factori pentru a fi cel mai trist film preferat de întreaga lume. Are intrigă, îndrăgostiţi condamnaţi şi muzică extrem de emoţionantă”, a spus un purtător de cuvânt al site-ului care a realizat sondajul.

Titanic

Scenă din filmul Titanic, regizat de James Cameron

Titanicul a fost prezentat în epocă ca un vapor ce nu poate fi scufundat. Însă carena lui a fost spartă de un aisberg şi nava s-a scufundat, provocând moartea a 1.514 persoane dintre cei 2.224 de pasageri aflaţi la bord.

Epava a fost descoperită de exploratorul Robert Ballard în 1985, la o adâncime de aproape 4.000 de metri. Filmul „Titanic” a relansat interesul publicului pentru această dramă, notează Mediafax.

Titanic se situează pe locul al doilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei – 1,84 miliarde de dolari.

Foto credit: Cinemagia, foto din filmul Titanic

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.

15
/12
/23

OPINIE Ne-am obişnuit să ne plângem. Lumea nu prea mai merge la cinema, şi cu atât mai puţin la filmele de artă. Nu mai avem săli pentru cinematografia non-mainstream. Presa generalistă a renunţat la jurnalismul de cinema. 

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.