Titanic – pe primul loc în topul celor mai triste filme din istorie
https://www.ziarulmetropolis.ro/titanic-pe-primul-loc-in-topul-celor-mai-triste-filme-din-istorie/

Filmul ,,Titanic”, regizat de James Cameron, care a fost lansat în urmă cu 16 ani, s-a situat pe primul loc în topul celor mai triste producţii hollywoodiene din toate timpurile.

Un articol de Andrada Văsii|23 noiembrie 2013

Filmul „Titanic“, regizat de James Cameron, care a fost lansat în urmă cu 16 ani, s-a situat pe primul loc în topul celor mai triste producţii hollywoodiene din toate timpurile.

Filmul Titanic, apărut în 1997, în care actorii Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio joacă rolurile principale, se situează pe primul loc într-un sondaj britanic al celor mai dureroase filme, obţinând 24% din voturi.

Pe locul al doilea se află pelicula „Mizerabilii/ Les Miserables”, iar pe locul al treilea, filmul de animaţie „Bambi”.

Poziţia a patra a fost ocupată de „Calul de luptă/ War Horse”, iar pe locul al cincilea s-a poziţionat pelicula lui Steven Spielberg „E.T. Extraterestrul/ E.T. the Extra-Terrestrial”.

Acest sondaj a fost realizat de site-ul FreeDeliveryLand.co.uk.

„Deşi nu toată lumea recunoaşte, toţi am plâns la un film, la un moment dat în viaţă. «Titanic» are combinaţia perfectă de factori pentru a fi cel mai trist film preferat de întreaga lume. Are intrigă, îndrăgostiţi condamnaţi şi muzică extrem de emoţionantă”, a spus un purtător de cuvânt al site-ului care a realizat sondajul.

Titanic

Scenă din filmul Titanic, regizat de James Cameron

Titanicul a fost prezentat în epocă ca un vapor ce nu poate fi scufundat. Însă carena lui a fost spartă de un aisberg şi nava s-a scufundat, provocând moartea a 1.514 persoane dintre cei 2.224 de pasageri aflaţi la bord.

Epava a fost descoperită de exploratorul Robert Ballard în 1985, la o adâncime de aproape 4.000 de metri. Filmul „Titanic” a relansat interesul publicului pentru această dramă, notează Mediafax.

Titanic se situează pe locul al doilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei – 1,84 miliarde de dolari.

Foto credit: Cinemagia, foto din filmul Titanic

01
/12
/23

Cu ocazia apariţiei "Fallen Leaves" (2023), ales deja de critici cel mai bun film al anului şi lansat şi la noi cu titlul "Frunze căzătoare", platforma MUBI a pregătit o amplă retrospectivă dedicată marelului regizor finlandez Aki Kaurismäki.

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.