Titluri noi semnate de autori români în 2022, la Grupul Editorial Trei
https://www.ziarulmetropolis.ro/titluri-noi-semnate-de-autori-romani-in-2022-la-grupul-editorial-trei/

La început de 2022 vă mulţumim că ne sunteţi alături şi apreciaţi lista noastră editorială, în care autorii români sunt din ce în ce mai numeroşi. În ultimii ani, scriitorii români publicaţi de Grupul Editorial Trei au cucerit zeci de mii de cititori, aşa că suntem siguri că vă doriţi să aflaţi care vor fi noutăţile în 2022.

Un articol de Liliana Matei|11 ianuarie 2022

Începem cu o nouă carte atât de așteptată de toți cei care s-au îndrăgostit de stilul Cameliei Cavadia din Măștile Fricii, Vina sau Purgatoriul îngerilor. Sufletul lumii va deschide în 2022 lista de autori români publicați de Grupul Editorial Trei. „Anul acesta începe cu o veste bună pentru cititorii mei, cărora le-am pregătit o carte altfel decât cele pe care le-am scris până acum. Sper să descopere o nouă fațetă a scrisului meu și să le placă. Am pus aici o parte foarte importantă din felul în care văd eu lumea și cum mă raportez la miracolul de fiecare zi”, spune autoarea.

Un alt titlu mult așteptat este ediția revizuită a volumului Filosofia ca mod de viață de Cristian Iftode, care v-a cucerit anul trecut cu bestsellerul Viaţa bună.

Pentru că de mai bine de trei ani vă doriți o nouă carte semnată de una dintre cele mai îndrăgite autoare contemporane, Petronela Rotar și Editura Trei vă pregătesc o surpriză editorială care vă va cuceri.

2022 aduce și o listă bogată de autori români publicați pentru prima oara de Editura Trei: Adriana Săftoiu cu Simfonia semnelor (titlu provizoriu), o carte-document, care pune sub lupă provocările cu care se confruntă minoritatea celor care suferă de surditate; Robert ȘerbanNumai copilăria e glorioasă, un volum care conține patru dialoguri cu Dorin Tudoran; Remus BoldeaPrieteni (titlu provizoriu), o carte de proză scurtă ale cărei principale teme sunt adolescența, boala, moartea, invidia și prietenia; Ioan Mihai CochinescuVulpea lui Akira, un roman-puzzle și o călătorie în timp care adâncește misterul unei lumi recent apuse.

Pentru cei mici, 2022 începe la Pandora M cu două titluri minunate semnate de Iulian Tănase și Olimpia Melinte. Iulian Tănase îi delectează pe copii cu o nouă poveste fantastică – Aventurile lui Sacha în Țara Instrumentelor Muzicale Imaginare cu ilustrațiile Cristianei Radu. Iar îndrăgita actriță din serialul Vlad – Olimpia Melinte debutează în literatura pentru copii cu un volum sensibil și emoționant – Serion Pantalon în Țara Amintirilor, minunat ilustrat de Diana Tivu.

Dacă doriți să dăruiți o carte semnată de vreunul dintre autorii români publicați de Grupul Editorial Trei anul trecut, vă recomandăm: Iv cel Naiv (Să nu ne facem de râs în fața furnicilor), Petronela Rotar (Orbi), Cristian Iftode (Viața bună. O introducere în etică), Radu Sergiu Ruba (Semnătura indiană), Mihai Duțescu (Bureți de fag), Petre Opriș (Armată, spionaj și economie în România (1945-1991)), Cosmin Ciotloș (Cenaclul de Luni. Viața și opera) sau volumul coordonat de Robert BălanCartea cu tați. Și cei mici s-au bucurat în 2022 de poveștile semnate de Ana Dragomir (Copacul), Andreea Iatagan (Miko, vulpița friguroasă), Bogdan Coșa (Ziua în care Adam a devenit băiat bun) și Iulian Tănase (Pușculița de vânătoare) dar și de autori aflați la debut, cum ar fi Andreea Lițescu cu Luna vrea să zboare.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.