Titus Munteanu ne-a părăsit la 72 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/titus-munteanu-a-plecat-dintre-noi/

Cunoscutul realizator de televiziune Titus Munteanu a murit miercuri, la Spitalul Marius Nasta. Acesta suferea de mai mulţi ani de o “boală complexă” care ]i afectase mai multe organe.

Un articol de Petre Ivan|19 decembrie 2013

Cunoscutul realizator de televiziune Titus Munteanu a murit miercuri, la Spitalul Marius Nasta.  Acesta suferea de mai mulți ani de o “boală complexă” care îi afectase mai multe organe.

Titus Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuți realizatori TV din România, s-a născut la Timișoara, la 3 octombrie 1941. A urmat Liceul de Muzică, unde a studiat flautul.

A absolvit, apoi, Conservatorul din București, angajându-se ca redactor-colaborator la Televiziunea Română. În paralel, a predat muzică la Liceul ‘George Enescu’ și la Conservator. A obținut postul de redactor după șase ani de colaborare cu Televiziunea Română.

Munteanu a semnat numeroase emisiuni de divertisment și muzicale de mare succes — ‘Realități ilustrate’ (emisiune produsă de Tudor Vornicu), ‘Un trio formidabil’ (Premiul I la Festivalul ‘Charles Chaplin’, Gabrovo, 1984), ‘Duelul vedetelor’ (Premiul APTR, 1992), ‘Astă seară ne distrăm în familie’ (Premiul APTR, 1993).

A creat, în 1995, celebra emisiune ‘Școala vedetelor’, premiată în repetate rânduri: Premiul Criticii Muzicale ‘Mihail Jora’, Trofeul Trandafirul de Argint (Montreux, 1996). Din 2004 a reluat această producție de mare succes cu o altă generație a ‘Școlii vedetelor’.

În 2004, CNA i-a acordat Premiul de Excelență. În 1998 a părăsit TVR pentru Antena 1, unde a realizat emisiunea ‘Echipa fantastică’. A revenit la TVR 1, anul următor, ca director. A realizat emisiunea de succes ‘O dată-n viață’, a cărei prezentatoare este Iuliana Tudor.

Foto: Titus Munteanu – Cinemagia

11
/06
/14

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni ai lumii la ora actuală, care a transformat acordeonul într-un instrument de prim rang, RICHARD GALLIANO soseşte la Bucureşti pentru un concert extraordinar alături de Orchestra de Cameră Radio, moment ce punctează închiderea stagiunii ansamblului.

16
/01
/14

Gheorghe Iancu, artistul care în 2013 a readus baletul Lacul lebedelor la Opera Naţională Bucureşti, oferă publicului spectacolul de dans contemporan Femei, inspirat din creaţia lui Anton Pavlovici Cehov. Coloana sonoră: Rahmaninov, Şostakovici, Stravinski, Hindemith şi cântece ortodoxe ruseşti.

14
/01
/14

Prima emisiune de mărci poştale a anului 2014, care marchează Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită pe 15 ianuarie, este dedicată poetului Mihai Eminescu. Emisiunea de timbre cu Eminescu va fi intitulată "Mihai Eminescu - Luceafărul poeziei româneşti".

12
/01
/14

„Viaţa este un cadou irepetabil. Nu lăsaţi să moară Zeul din dvs.” a spus regizoarea Alice Barb în emisiunea „ Oamenii Realităţii” difuzată sâmbătă 11 ianuarie 2014, la Realitatea tv.

11
/01
/14

Actorul Constantin Chiriac va fi prezent la Londra pentru a marca Ziua Naţională a Culturii Române printr-un recital de poezie extraordinar, prezentat de ICR Londra. Evenimentul va avea loc miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19:00, la sediul institutului din capitala Marii Britanii.

11
/01
/14

Radio România Cultural vă oferă prilejul să vă delectaţi cu bijuterii de umor radiofonic, duminică, 12 ianuarie 2014, de la ora 17,30 în cadrul emisiunii Mari actori de comedie - 85 de ani de Umor Radiofonic Românesc la Ora vesela.

11
/01
/14

În această duminică, TVR 2 a pregătit cinefililor la „Duminica filmului românesc” două dintre zecile de producţiile cinematografice ale marelui actor Mircea Albulescu. Este vorba de dramele: „Cursa” (de la ora 14.10) şi „Înghiţitorul de săbii” (de la ora 20.50).

10
/01
/14

Cineastul Andrei Ujica va participa la un simpozion internaţional despre film şi arte vizuale, organizat pe 15-16 ianuarie la Tel Aviv de Muzeul de Artă din Petach Tikva şi Academia de Artă şi Design Bezalel, regizorul fiind invitatul special al evenimentului.